BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пушенето е една от сериозните причини за високата смъртност в Италия на заразените с коронавирус

Причината за високата смъртност на заразените с коронавирус в Италия са демографските характеристики на страната, където голяма част от населението попада върху по-старото поколение, както и система за тестване, която включва проверка само на пациенти с изразени симптоми. Тази гледна точка беше изразена в неделя от италианския вестник Corriere della Sera.
По отношение на броя на смъртните случаи Италия изпревари Китай, както и Иран и Южна Корея заедно. Въз основа на ежедневно публикуваните данни смъртността в Италия достига 9% (до 12% в северния регион на Ломбардия), в сравнение със средна смъртност от 3,8% в Китай (5,8% в Ухан и 0,7% в останалата част на Китай).
Според Corriere della Sera, тези цифри не отразяват реалната степен на заразата, тъй като Италия е променила стратегията си за тестване с развитието на епидемията. В първите случаи след 21 февруари, когато в малкото градче Кодоньо в района на Ломбардия (и в същото време в още по-малкото село Вод в съседното Венето) бе открито локално огнище, бяха направени тестове за всички онези, които имаха контакт със заразени хора. С увеличаването на броя на инфекциите, а също и поради липсата на материали и персонал, беше решено да се тестват за коронавирус само хора с очевидни и доста тежки симптоми.
И накрая, изданието отбелязва, че като заболяване, засягащо главно дихателните пътища, множествената смърт може да показва общото състояние на белите дробове в населението. В тази връзка можем да говорим за неблагоприятната екологична ситуация през последните години в големите градове в Северна Италия, където показателите за допустимото съдържание на вредни частици в атмосферата бяха значително надвишени. Не последният фактор се нарича тютюнопушене: експертите забелязаха, че в най-тежките случаи пациентите често са пушачи.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!