BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа пролет пристигна в Сливенския балкан тихо и спокойно, без скари и уредби

Общината и полицията в Сливен наложиха ограничение на движението към лифта и природен парк „Сините камъни“ в Балкана. На 21 и 22 март автомобилите и каруците бяха забранени, както и придвижването и струпването на големи групи от пешеходци, съгласно въведените в страната противоепидемични мерки.

„Има слабо присъствие и на туристи“, коментираха пред Труд служители на реда, които осъществяваха пропускателен режим на място.

Подобни ограничителни мерки в Сливен се въвеждат от няколко години насам, преди да се появи опасността от коронавирусна епидемия. Част от населението има традиция да посреща настъпването на Първа пролет сред природата, с много музика, готвене на скара и на огън, с веселби. След банкетите на открито обаче оставаха камари от боклуци, а на растителността в защитената територия бяха причинявани значителни щети. По тази причина местната власт съвместно с органите на реда забрани тези събирания. Първа пролет и този път бе посрещната в Сливенския балкан тихо и спокойно.

Продължават и въведените ограничителни мерки в сливенския кв.“Надежда“. Полицията следи да няма струпване на хора. Придвижването от „Надежда“ към останалите части на Сливен става по двама души или с по двама пътуващи в автомобил. Ограничителни мерки са въведени и в новозагорския кв.“Шести“. Кметът на Нова Загора Николай Грозев настоя за служителите на реда, които осъществяват пропускателния режим, да бъде осигурен санитарен фургон.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!