BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекордна безработица в САЩ

Рекордна безработица в САЩ. Само за седмица в бюрото по труда са се записали още 3.3 милиона души. С това общият брой на безработните в страната достигна внушителните 6.6 милиона души.

Още преди седмица Вашингтон отчете черен рекорд като следствие от пандемията. Рекордната безработица е в пъти над най-лошата отчетена в страната по време на Голямата депресия през 1982 година. За спавнение тогава без работа са били 695 000 души.

Цифрата обаче скочи непосредствено след обявяването на националната карантина и блокирането на бизнеса в САЩ заради COVID-19. Заболяването се разпространява с огромна скорост в страната и я превърна в най-засегнатата държава в световен мащаб. САЩ отчете най-голям брой заразени, като надмина Китай и Италия и сбъдна черната прогноза на СЗО като се превърна в новият епицентър на пандемията.

Миналата седмица в бюрото по труда бяха отчетени 3.3 милиона души, останали без работа. Днес световните агенции оповестиха, че цифрата е скочила двойно. Днес безработните на територията на страната са 6.6 милиона американци.

Затворени заради пандемията в САЩ са барове, кина, фитнес зали, ресторанти, хотели.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!