BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливенската ромка, родила сиамски близнаци от братовчед си, чака пари от държавата, за да ги раздели

4 години висококвалифицирани специалисти от Дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” в Бургас се грижат за сиамските близнаци Янко и Богдан, съобщава Флагман.бг.

Раждането им бе истинска сензация, но след това всички забравиха за генетичната аномалия.

Припомняме, че те бяха плод на сексуалната връзка на 14-годишно момиче от ромски произход с братовчед й. Заради старата апаратура в Сливен, лекарите изобщо не са видели, че децата са сиамски близнаци.

Янко е в кома от раждането, докато Богдан се развива, макар и изоставайки сериозно от връстниците си.

Майката Мария настоява синовете й да бъдат разделени. Тя твърди, че Богдан я разпознавал и иска да си го прибере в дома си. Лекарите обаче са категорични, че това е невъзможно, поне на този етап, защото бебетата имат обща кръвоносна и храносмилателна система.

Казусът остава неразрешен, а разходите за животоспасяващата поддръжка на децата пада върху здравната ни система.

Майката и бабата от известно време искат да се приложи сложна операция, каквато се прави в САЩ за разделяне на сиамски близнаци. Сметката обаче явно ще трябва да се плати от държавата.

Богдан и Янко при раждането

 

 

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!