BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливенски циганин е с коронавирус

На традиционния брифинг на Националния оперативен щаб тази вечер стана ясно,че новите случаи на коронавирус са 22. Общо стават 242. „16 нови случаи в София и един в Сливен, в Пловдив – 2, един в Плевен и двама в Благоевград. Новата област е Сливен“, каза Мутафчийски и добави, че двамата души, които са в тежко състояние в „Пирогов“ все още нямат подобрение. Сливналията с коронавирус е местен ром, който се е завърнал се от Англия.

„В момента на границата с Турция имаме затруднена обработка на товарни превозни средства. Има 1200 камиона, които са в процес на изчакване, които искат да преминат само през пункта Капитан Андреево“. Отменена е заповедта, защото към този момент се водят разговори между нашия и турският външен министър“, стана ясно по време на брифинга. „Турция е въвела различни ограничения. Няма ограничения за турските камиони, за българските камиони с български водачи“, каза той. „Психиатрията във ВМА е отделена за военнослужещи, които имат инфекциозни заболявания. Това не е от интерес на широката публика“, заяви той. „Имаме високотехнологична носилка. Тя е предназначена за група заболявания, в които не влиза коронавирус заболяването“, заяви Мутафчийски. „РЗИ взима първа проба. Гледаме кога изтича карантината – на 21-ия ден се взима първа проба след карантината, след това до 24 часа втора проба и тогава става ясно здрав ли е вече контактният“, обясни шефът на ВМА.

„Частните лаборатории разполагат със същите тестове, които и ние. Информацията от тях пристига по това време в момента – 17:00 часа“, заяви той. Той не можа да каже колко от тези 242 души са случаи, потвърдени от частна лаборатория.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!