BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливен опустя /видео/

Голяма част от жителите на Сливен спазват въведените мерки за ограничаване разпространението на коронавируса и са по домовете си, предаде БТА. Доказателство за това са празните улици, паркове, детски площадки и търговски обекти в града. Все по-често може да се видят и хора с предпазни маски. Пред аптеките и хранителните магазини клиентите чакат на опашка, спазвайки безопасна дистанция.

Според търговеца Петър Грабчев, който има павилион за сувенири на главната улица, от 13 март се наблюдава рязък спад на хората, преминаващи по централната улица в града. “Паника сред хората няма, но те са разтревожени как ще се справят в дългосрочен план. Хората се тревожат от съкращаване от работа, така че проблемът е и здравен, и финансов”, посочи Грабчев. По думите му за ден-два е имало пик в презапасяването с хранителни продукти, но той бързо е приключил, след като хората са видели, че магазините имат наличности.

Според Марин Кавръков, областен управител на Сливен от 2009 до 2013 година, предприетите мерки са навременни и адекватни. “Не може на всички хора да се внуши да се прави всичко, което се казва по телевизията. Винаги има някой, който гледа на това с насмешка, с недоверие и смята, че на него няма да му се случи”, посочи още Кавръков и пожела на всички здраве и по-скоро да излезем от кризисната ситуация.

Въпреки че към момента няма регистриран случай на коронавирус в Сливен, от общината прилагат редица мерки, свързани с превенцията срещу разпространението на заболяването. В общината и областната управа се дезинфекцира, а на посетителите и служителите се предлага препарат, дезинфекциращ ръцете. Всяка вечер се прави и дезинфекция на различни критични точки в града. Обработват се детски площадки, спирки, пазарът, пейки и други. От днес ще бъдат затворени и магазините за промишлени стоки на общинския пазар.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!