BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спряха обещаните 50 млн. лева за заплати в болниците

Министерство на финансите отказа да отпусне обещаните 50 млн. лв. за заплати на протестиращите здравни работници. Тихомълком е отменено постановлението за публично обявената сума от министър Кирил Ананиев, научи Lupa.bg. от директори на болници.

По думите им 44 млн. лева са останали във финансовото министерство, 6 млн. лева обаче са потънали по нечии сметки, за което няма публична информация. „Къде са отишли тези пари, никой не ни каза”, споделят пред Lupa.bg лекарите.

Протестиращите медици са категорични, че техните заплати не са увеличени, както обеща здравният министър. „Знаем, че са дадени пари на някои лекари и техните месечни възнаграждения са няколко пъти по-високи от тези на останалия болничен персонал”, твърдят медицински сестри.

Поисканите суми от директорите на общинските болници също не са дадени. Преведени са 28 млн. лева, които според болничните управители ще стигнат до Нова година. „След това, ако не се отпуснат още пари, ще бъдат закрити болници”, предупреждават началниците в бели престилки.

Шефовете на общинските лечебни заведения разказаха още, че половинчато е изпълнено искането им за увеличение на цените на клиничните пътеки. „Нашите пътеки са вдигнати с 10%, което не решава проблема с недостига на пари”, заявиха лекарите.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!