BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стефан Радев: До 2 години сливналии ще пият чиста вода!

Има нещо по-лошо от това да фалираш една община – да не разбираш, че си я фалирал

Вече не сме в режим на оцеляване, борим се Сливен да е модерен град, твърди кандидатът за кмет на ГЕРБ

Паниката е овладяна, децата са там, където им е мястото – в училищата и в детските градини. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев по повод истерията от миналата седмица, когато родители масово вземаха децата си от училищата заради слух, че ще бъдат отнети от държавата. Тепърва службите ще разследват кой стои зад тази злонамерена атака. Трябва да стигнем до отговор на тези въпроси. Ако с тази атака някой има за цел да пренесе предизборната битка на територията на Сливен – няма да се получи, заяви Радев.

По повод един от наболелите проблеми на града – с водата, кандидат-кметът посочи, че спострояването на пречиствателна станция е заложено в програмата за следващия мандат. До края на годината ще започне процедура по избор на изпълнител. Станцията ще бъде готова до 2-3 години и сливенци ще пият чиста вода, обеща Стефан Радев.

Допреди 4 години Община Сливен беше общината с най-много просрочени задължения. Има нещо по-лошо от това да фалираш една община – да не разбираш, че си я фалирал, както разбрах по време на предизборен дебат от някои от моите опоненти. В момента общината има по сметките си повече от 7 млн. лева, няма нито лев просрочени задължения. Вече не сме в режим на оцеляване, борим се Сливен да е модерен град, подчерта Радев.

Имаме над 200 декара асфалтирани улици, в момента се правят 10 000 квадратни метра тротоари, добави той. Основният ни приоритет е икономическото развитие и доходите, които можем да осигурим. Имаме нужда от по-добре платени работни места. Голямата ни цел е да изградим инудстриалния парк, така че ако утре дойде един инвеститор, ако дойде утре, да може да започне да строи. Вярвам, че инвестициите ще продължат да се увеличават, искам Община Сливен да е подготвена и да можем да посрещнем този интерес, посочи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен. Имаме най-голямата програмата в страната за асистирната репродукция. Това не е единствената мярка за борба с демографската криза – ние трябва да задържаме младите хора с по-високоплатени работни места, каза още Стефан Радев.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!