BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Телевизията на БСП е пред закриване

Няколко репортери и редактори са напуснали червения канал заради орязани заплати

Телевизията на БСП е пред закриване, алармира пред Lupa.bg служител на медията. Само в последните седмици няколко репортери и редактори са напуснали червения канал заради орязани заплати, а новата вълна на недоволство вече се надига.

Намаляването на партийните субсидии рефлектира пряко върху медиите на БСП, като не само Българска свободна телевизия е засегната, но и печатните издания на в. „Дума“ и в. „Земя“. По наша информация в БСТВ назрява бунт и заради битовите условия, при които журналисти и оператори са принудени да работят.

В халето на улица „Индустриална“ край Централните софийски гробища, където се помещават те, било студено, недостатъчно добре отоплено за сезона и с минимален приток на свеж въздух отвън. Репортер на медията наскоро се ожалил пред свои колеги от гилдията, че изпитвал истински ужас, дойдело ли време да си тръгне от редакцията заради изключително недружелюбния район, в който се намирала тя. Често дори таксиметровите шофьори отказвали да поемат курсове от там до останалите квартали на столицата заради криминогенния контингент и лошата инфраструктура.

Някои водещи пък са получили уведомления, че ако не предоговорят условията си и не се съгласят на по-големи натоварвания в телевизията, следва да загубят поне 10 на сто от доходите си. От тях се искало освен да подготвят собствените си предавания, и да се включат в редакторската и репортерската работа, което обаче правело работния им ден по-дълъг от 12 часа. Ръководството на БСП намеквало, че по-лошите условия на труд били временна мярка, докато бюджетът на партията се позакрепи от дарения и обещавало, че ще наеме още хора, за да намали тежестта на работещите там в момента журналисти.

Lupa.bg

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!