BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цецо Мозъка гадно нападна Бойко в навечерието на кампанията! А уж се кълнеше, че една лоша дума няма да каже…

Некрасива атака на Цветанов по БТВ.

„Лицемерно е да кажа, че с Бойко вече сме приятели…Той е заобиколен с хора, които прикриват реалното състояние на държавата…“

Това се случва насред предизборната кампания – за кефа на червените, психодесните и компания. И не може да мине за „другарска критика“ или „огън отвътре“ в името на съзиданието. Това е откровена провокация, особено в контекста на нервната обществена реалия.

На Цветанов му е тежко, но политиката е тежка работа и изисква достойнство. Изисква да преглътнеш и да изчакаш. Изисква да си мъж, а не да пищиш като ощипана мома в първото тв студио. Не може да поставяш нараненото си его над принципите. Изявлението му днес по БТВ намирисва на реваншизъм.

А уж се кълнеше, че една лоша дума няма да каже…

Факт е, че досега Борисов винаги се е държал коректно с него. Твърдял е, че го чувства все така близък, че е част от ГЕРБ.

Какво би могло да предизвика внезапното активиране на бившия втори в управляващата партия? Вероятно опита за пиар на новия му евротлантически проект, за който твърдят, че е нещо като фракция в ГЕРБ. И ще се опита да разцепи ГЕРБ по линия на крайната русофобия.

Амбициите на Цветанов обаче са на принципа „видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак“. Спорно е дали изобщо може да разчита на някаква електорална тежест. Авторитетът му винаги е бил функция от авторитета на Борисов – човека, който го направи политик, подари му МВР и силовите ведомства, както и организационните структури на партията.

Милиционерът, което държеше шлифера на Бойко, се катапултира на върха на държавата по странен каприз на съдбата и на…шефа си. И си повярва, размечта се.

Сега се мъчи да се еманципира, да надскочи сянката си, да мине за фактор, но дали разполага с необходимия интелектуален и нравствен потенциал?

Какъв е рейтингът на Цветан Цветанов, наричан иронично от публиката „Цвъ Цвъ“ и „Цецо Мозъка“? Мерен ли е в последните пет години, хваща ли го изобщо социологическата метрика?

Целта на прокудения след „апартаментгейт“ е прозрачна и плоска – да отмъкне партията под носа на създателя й, да я подмени. Да се легендира като „коректив“, „разбирач“, „мислител“, без чието присъствие ГЕРБ е обречен на фиаско.

„Доган“-ът на ГЕРБ, едва ли не…

Това можеше да мине за смешно, ако не беше тъжно и опасно. Цветанов дава вид на човек, който ще позволи да бъде употребен от задкулисието, което в момента агресивно клати държавата и катадневно продуцира дребни и едри преврати и превратчета.

Сигурно е, че днес, строени пред телевизора (и то пред пословично пристрастната БТВ), са ръкопляскали президентът, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Христо Иванов. Всяка ругатня на детронирания чирак на Борисов налива вода в тяхната мелница, работи за каузата им, разколебава електората.

Ако Цветанов наистина се ласкае от овациите на тази публика, значи е поредният егоцентричен лицемер, ренегат и продажник в българската политика.

ПИК

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!