BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шампионката Станка Златева: Искам семейство, но не ме гледат като жена

Петкратната световна и шесткратна европейска шампионка по борба Станка Златева слезе от тепиха през 2016 г. и заживя живота, който лагерите и състезанията години наред ѝ отнемаха, но въпреки това късметът да създаде семейство продължава да я заобикаля.

Откакто свали трикото, тя се установи в Сливен, където създаде клуб „Станка Златева“. Залата, построена преди три години на терен, предоставен безвъзмездно на спортистката от общината, се използва основно за тренировъчна и състезателна дейност по борба. Изборът на Златева да остане в Града под сините камъни, за да предава на младите своите умение в борбата, обаче се оказа отново за сметка на личния ѝ живот.

„Попаднах в град на хайдути… Трудно е да срещнеш човек, който да гледа в една посока с теб. Мен ме гледат с респект и с уважение, никой не иска да те опознае такъв, какъвто си, а иска да се докосне до теб заради това, че си някой. Което е много лошо… А моята мечта е да имам семейство и деца, та нещо да остане и за тях“, огорчена е Станка, че не може да случи на подходящ партньор.
Откакто сме в карантина, Златева или усъвършенства уменията си в кухнята, или влиза в ролята на доставчик на провизии за майка си в Крушаре.

„Експериментирам всеки ден – салати, пържолки – дали на тиган, дали на скара, макарони – правя ги с риба, със зеленчуци, като цяло се справям. Хляб не ям, не пия газирано. Не ме интересува как изглеждам, дали някой ще ме хареса или не. Почивам си физически и психически. Само да не стане дълго и да вземе да ми хареса, после трудно се излиза от това положение нищо да не правиш, да нямаш ангажименти. Иначе майка ми си е на село, добре е, изпълнявам поръчките ѝ, нося ѝ лекарства, храна – доставчик на всичко съм“, разкрива Станка.

„Ретро“

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!