BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Щангистът Божидар Андреев е спортист №1 на Сливен за 2019 г.

Божидар Андреев е спортист №1 на Сливен. Това показаха резултатите при обработване на номинациите на спортните клубове.

 

Двукратният европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете изпревари атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле. Андреев събра актив от 25 точки срещу 24-ри за Мавродиева, информира Дарик радио.

 

Решението е на комисия, съставена от 11 представители  – двама на общината – зам.-кметът Пепа Чиликова и експертът Силвия Никова, и девет от спортните клубове. След разгледаните и обсъдени номинации десетката бе определена чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства.

 

В номинациите участваха 28 състезатели от 7 спортни клуба.

 

Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е трети на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години. Той събра актив от 17 точки.

 

В 10-та за най – добрите спортисти на Община Сливен са и Петър Ангелов /вдигане на тежести/ с 16 точки – седми на Европейско първенство; Даниела Пандова /вдигане на тежести/ с 16 точки – седма на Европейско първенство; Илина Стоянова /самбо/ с 14.7 точки – трета на Европейско първенство; Васил Маринов /вдигане на тежести/ с 11 точки – четвърти на Европейско първенство за юноши; Момчил Караилиев /лека атлетика/ с 8 точки – втори на Балканиада; Катерина Дойчева /джудо/ с 8 точки – първа на Балканиада за девойки;Теодор Тодоров /джудо/ с 6 точки.

 

За най-добър треньор бе избран Пламен Братойчев, наставник на спортист номер едно на Сливен.

 

Парични премии ще получат 10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Тази година това е Ангел Манолов – състезател по тенис на маса, стрийтбол.

 

За най-добър отбор е избран тимът на ФК „Сини камъни”

 

Ще бъдат отличени над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките. Всички те са състезатели на спортни клубове на територията на Община Сливен и по приетия регламент за 2019 година ще бъдат наградени като „Бъдеща звезда“ на общината.

 

За „Бъдеща звезда“ са номинирани момичета и момчета до 14 години, отговарящи на критериите – първо място на Държавния шампионат за всички възрасти и категории до 14 г. при индивидуалните спортове, а при колективните спортове се номинира един спортист, член на клуба в посочената възраст.

 

Почетна грамота и материална награда получават всички, които отговарят на критериите.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!