BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ще има 3 месеца отстрочка за данък печалба и подаване на декларации

Това предложение в законопроекта за извънредното положение е направено от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ преди второ четене. Отстъпката от 5%, която се полага на гражданите при предсрочно внасяне на данък сгради за цялата година до 30 април, се удължава също до 30 юни, става ясно още от промените, информира OFFNews .

Те ще важат също за едноличните търговци и земеделските стопани.

За времето на обявеното извънредно положение, чиито срок в момента е 13 април, се спира образуването на нови изпълнителни дела от страна на Националната агенция за приходите (НАП). Това означава, че няма да се обявяват нови вещи и имоти за публична продан, няма да се налагат нови запори и т. н., освен ако това не се налага от особено важни държавни интереси. Давностните срокове също спират да текат.

Иззетият от Агенция „Митници” етилов алкохол ще се предоставя безплатно на болници, социални домове и др. за дезинфекция.

Предвижда се още през 2020 г. да не се изплащат средства за представително облекло на държавните и другите служители в изпълнителната власт.

Срокът за изготвяне на средносрочната макроикономическа прогноза, която се публикува от Министерството на финансите до 30 април всяка година, се удължава до 31 октомври.

Текстовете ще бъдат разгледани в четвъртък от водещата по законопроекта правна комисия, а в петък да бъдат гласувани окончателно в пленарна зала.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!