BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Язаки“ затваря заводите си в Сливен, Ямбол и Димитровград

Това засяга около 2000 служители в Сливен и Ямбол

Предприемат мерките за сигурност, защото не могат да осигурят необходимата социална дистанция

Производителят на автокомпененти „Язаки“ преустановява масовото производство на заводите си в Сливен, Ямбол и Димитровград до 5 април 2020 г. Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса COVID-19, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията, съобщава компания в официално изявление, пише Флагман.БГ.

Спирането на дейността засяга около 2000 служители в производствата в Сливен и Ямбол.

В глобален мащаб над  20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март. Очакваните дати за възстановяване на дейността, обаче, могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили.

При преустановяването на операциите компанията работи в тясно сътрудничество с Европейския работнически съвет и със съответните органи и представители на служителите във всички държави, за да бъдат използвани по най-добрия начин всички налични възможности на трудовото законодателство, посочва още компанията в изявлението.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!