BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

103-ма са заразените българи от кланицата в Германия

Общо 103-ма българи са заразени с COVID-19 в кланицата „Тьониес“ в Северен Рейн-Вестфалия, съобщи генералният консул на България във Франкфурт Антоанета Байчева, информира Евроком. Според информацията са тествани 590 наши съграждани. Двама от тях са на стационарно лечение в болница.

Значително по-малко засега са положителните проби в „Геестланд“ във Вилдесхаузен, Долна Саксония, според данните, потвърдени от Байчева – 11 са заразените към момента българи с COVID-19. Тя не разполага с данни за общия брой обработени проби, на който се базира числото. Германски медии сочат, че правенето и обработката на тестовете за всички 1100 служители – повечето от които българи – едва предстои. Вчера „Дневник“ съобщи, че сред заразените в кланицата има българи.

Огнището на коронавируса в кланицата на група „Тьониес“ върна карантината за над 600 хил. души в два окръга на западногерманската провинция. Случаят, освен че породи безпокойство от нова вълна на разпространение на заразата, доби политически оттенък след коментар на регионалния премиер Армин Лашет, обвинил върнали се от почивка в родината си българи и румънци за увеличаващите се случаи. В германското общество отново бе повдигнат и въпросът кой плаща цената за евтиното месо в страната.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!