BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

937 души в Сливен и областта ще получат храни от БЧК

937 души от Сливен и областта, определени от Агенцията за социално подпомагане, ще получат от БЧК индивидуални пакети с хранителни продукти, съобщи директорът на секретарията на БЧК – Сливен д-р Моника Сялова, цитирана от „Труд“.

Раздаването на продуктите ще започне на 16 април. Служители и доброволци на областната червенокръстка организация ще доставят пакетите до домовете на хората заедно с информационни материали с препоръка и указания за предпазване от инфектиране с коронавирус.

Всеки пакет е с тегло от близо 30 кг и съдържа 16 вида продукти от първа необходимост – брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейски подпомагане на най-нуждаещите се лица. По препоръка на АСП, кампанията ще обхване и лицата, получавали топъл обяд по договори с общините, изтекли на 30 април, както и възрастни хора над 65 години, които живеят сами, хора на социални помощи, поставени под задължителна карантина и граждани с увреждания от обхвата на процедурата за патронажна грижа.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!