BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АВАРИЯТА ПРИ ЦПС „ЧЕРВЕНАКОВО“ – ОТСТРАНЕНА, ДО ВЕЧЕРТА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО В НОВОЗАГОСКО ЩЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА

Отстранена е аварията в района на Централната помпена станция „Червенаково“, заради която бе прекъснато водоподаването в новозагорския район. Това съобщиха от „ВиК-Сливен“. Ремонтните дейности в изключително трудния терен са приключили днес по обед, в рамките на обявения тридневен срок. Вече е възобновено водоподаването към населените места, които получават вода от ЦПС „Червенаково“, а това са 14 новозагорски села и град Нова Загора.

От „ВиК-Сливен“ очакват, че водоснабдяването в пострадалите от аварията населени места в Новозагорско ще се нормализира в около 18 часа вечерта днес.

Сериозната авария  се случи на около един километър от  ЦПС „Червенаково“, по трасето на напорния водопровод с диаметър 820 мм към разпределителния за региона водоем 5000 куб.м. След установяването на мястото на непредвидената авария по амортизирания 50-годишен водопровод и извършения оглед от специалисти, във „ВиК-Сливен“ изготвиха план и създадоха организация заподмяна на поведената тръба. За извършване на спешния ремонт бе прекъснато водоподаването в новозагорските села и повисоките етажи в Нова Загора.Дейностите по отстраняването на аварията стартираха във вторник, 17 януари. Водоподаването вече е възстановено и ще бъде нормализирано тази вечер.

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!