BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БАРОКАМЕРАТА НА „ТОПМЕДИК“ ПРАВИ МЕДИЦИНСКИ ЧУДЕСА

Една съвременна барокамера може да прави истински медицински чудеса, лекувайки цял спектър от болести. Особено, ако последна дума на техниката е в ръцете на специалистите от Медицински център „ТопМедик“- Ямбол. Центърът разполага с медицинска апаратура – последна дума на техниката. И е само на една ръка разстояние от вас. А барокамерата му може да ви създаде ново качество на живот.

„Качеството на предлаганата медицинска помощ и най-новите технологии могат да направят човешкия живот по-добър. Затова ние следваме новите тенденции и инвестираме в модерно и технологично оборудване, за да предоставим на-доброто лечение за всеки пациент. В нашата специализирана практика предлагаме холистичен подход към лечението на остра и хронична болка, рехабилитация, детоксикация, хирудомедицина и барокамера”, казаха пред Sliveninfo от ръководството на центъра.

Безспорно барокамерата е една от перлите в короната на високотехнологичния медицински център.

Как работи Барокамерата?

Всяка клетка от човешкият организъм има нужда от кислород.

Всяка клетка от човешкият организъм има нужда от кислород. Той участва и в неорганичните съединения, които са съставна част от зъбите и костите. Кислородът се транспортира в организма чрез течните среди в организма – кръв, лимфа и др. При повишено налягане в барокамера те поемат няколко пъти повече кислород, отколкото в нормални условия.

При тази висока концентрация кислородът достига и до места в организма, които по принцип са слабо оросени. Кислородът стимулира множество видове клетки и спомага за сформиране на нови кръвоносни съдове, ускорено образуване на кожни и други градивни структури. Това значително скъсява времето за възстановяване на увредени зони. Кислородът е свръх токсичен за анаеробните организми и повечето бактерии. Това го превръща в сигурно средство за унищожаването им.

Активността на белите кръвни телца се повишава при наличието на концентриран кислород, което пряко подпомага имунната система. А когато организмът не може да се справи сам и е необходим приема на лекарства, то техните действия се усилват благодарение на фармакодинамичния ефект, който има високата концентрация на кислород в кръвта.

Стволовите клетки са силно стимулирани и мобилизирани от наличието на високо съдържание на кислород. Всичко това създава отлични условия за лечение и/или подпомагащо действие в множество заболявания и състояния.

Процесите в организма провокирани от Хипербалнаоксигено терапия продължават със седмици и месеци след приключването на терапията, което я превръща в сериозен и надежден помощник на всяко продължително лечение.

Значителното повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в човешкото тяло води до няколко важни физиологични ефекти:
Възстановителен ефект – активира биосинтетичните и репаративни /възстановителни/ процеси.
Стимулиращ ефект – регулира функционалната и метаболитна активност на организма.
Детоксичен ефект – Предпазва от образуване на токсични метаболити и активира разрушението им.
Имунокоригиращ ефект – стимулира активността на имунната система.
Фармакодинамичен ефект – Усилва действието на диуретици, антиаритмични, антибактериални и цитостатични средства. Снижава активността на хипотензивни и наркотични средства.
Вазомоторен ефект – Подобрява мозъчния кръвоток в зоните на поражение /инсулт/. Снижава черепно-мозъчното налягане.
Деблокиращ ефект – деблокира инактивирания хемоглобин, миоглобин и редица чернодробни ензими.

Биоенергичен ефект – нормализира енергийния баланс на тялото и създава кислороден резерв на организма.

Хипербалнаоксигено терапия се прилага като основна терапия при:

Остра въздушна емболия / Тежки отравяния с въглероден окис, барбитурати, цианиди, гъби, наркотици / Газ-гангрена / Декомпресионна болест / Хронична умора, безсъние / Повишена раздразнителност и нервност.

Хипербалнаоксигено терапия се прилага като изключително ефикасна, допълваща терапия при:

Травматични увреждания – Кръш синдром / Травми на периферните нерви / Разкъсни, прободни и огнестрелни рани/ Фрактури на костите / Травматични ампутации и реимплантации на крайниците / Остеонекроза / Ревматоиден артрит / Тежки черепно мозъчни травми / Увреждания на гръбначния стълб / Ухапвания от змии и паяци.

Инфекции – Некротични инфекции на меките тъкани (Крепитиращ анаеробен целулит, Прогресираща бактериална гангрена, Некротизиращфасцит, Неклостридиалнамионекроза, Гангрена на Фурние, Асептична некроза на бедрената глава (болест на Чандлър) / Остеомелит (рефракторен – рудно лечим) / Остеорадионекроза / Гъбични инфекции / Лечение на проблемни инфекциозни рани (Гнойни заболявания при захарен диабет, Нагноявания на следоперативни рани, Декубитуси, Дълго незаздравяващи рани, Язва при стеноза на вените / Лепра (проказа, болест на Хансен) / Лаймска болест / Бактериален перитонит / Вторични инфекции при пациенти със СПИН

Сърдечно съдова хирургия – Вродени сърдечни пороци, Хирургични намеси върху магистрални съдове, Кардиохирургична реанимация, Постоперативен шок

Онкология – в съчетание с химиотерапия и лъчетерапия.

Множествена склероза, Миокарден инфаркт, ангина пекторис, Мозъчна исхемия, Остри и хронични увреждания на периферните съдове, Недосатъчност на периферното кръвообращение, Тромбоемболия, Остра кръвозагуба, Анемия, Псориазис, Нарушено хранене на ретината, Асфиксия на новородени, Тежки изгаряния, Пластична и козметична хирургия (особено при пластика на кожни присадки), Предоперативен и следоперативен период, Трансплантации на органи, Мениер синдром и проблеми на слуховия нерв, Церебрална парализа, Неспецифичен вирусен енцефалит, Илеус, Язви на стомаха и дванадесетопръстника, Възстановяване след инсулт, Късни последствия от отравяния с въглероден двуокис СО, Късни последствия от травми на главата, Тежка неврастения, Миастения (мускулна болест), Менингит, Бронхиална астма, Белодробен оток, Спонтанна глухота, Удавяния, Измръзвания, Проблеми предизвикани от вътреутробен кислороден недостиг, Чести главоболия, мигрена.
С много мощен положителен ефект при деца с Аутизъм, Хиперактивност, Забавяне в развитието, Аграматичен говор, забавяне в речевото развитие, Детска церебрална парализа, Даун 

Не е необходимо човек да е болен, за да ползва и да му е полезна барокамерата. Тази терапия повишава значително защитните механизми на организма. Поддържа организма свеж и млад. Неутрализират се свободните радикали. Кожата се обновява и подмладява. Подобрява се клетъчното дишане. Всичко това способства повишаването на жизнения тонус на организма.
Подпомага значително процеса на отказване на цигарите.

Представяме ви едно от положителните въздействия при ползването на Хипербарнаоксигенация в Барокамерата.

Предотвратете всички последствия от Ковид 19 с помощта на Хипербарнатаоксигенация. Новата заплаха е Пост ковид синдром, който се проявява в следващите месеци.

Хипербарнатаоксигенация е една от добре познатите терапии в света, както за лечение на Ковид 19, така и за преодоляване на последиците от вируса. Свържете се с нас и си запишете час, не отлагайте, може утре да е късно! Предотвратете пост ковид синдрома, а не чакайте да го лекувате.

Физиологичните ефекти, които създава барокамерата дават сериозен тласък в процесите на възстановяване при травми. В елитния спорт барокамерата е основен и неизменен участник във всички оздравителни процеси.  Хипербалнаоксигено терапия намалява периода на възстановяване след увреждане на ахилесовото сухожилие с 33%. Възстановява запаса от аденозинтрифосфат и релаксира мускулатурата.

Младостта не е задължителният, но определено е много важен елемент на красотата. Подмладяването на клетките на организма и най-вече на кожата с помощта на кислородна терапия е процес, който отдавна се използва в най-елитните козметични салони по света. Добре наситени с кислород, клетките изграждащи коси и нокти получават висока устойчивост.

Категорични:

Пневмоторакс (ако е недрениран)
Постоперативно отворени кухи коремни органи.

Други, с особено внимание:

Клаустрофобия, шизофрения или други психични заболявания. Тежка, нелекувана хипертония. Каверни на бял дроб, пулс под 50, белодробна туберколоза или пневмония, повишена чувствителност към кислород (в този случай може да се ползва камера без подаване на допълнителен кислород).

Епилепсия – само след изрична консултация с невролог – запознат и използващ ХБОТ.

При склонност към кръвотечение от носа, ушите или белите дробове, трябва да се започне с процедури на по-малко метри и с много бавна декомпресия.

При бременност трябва внимателно да се прецени риска за плода, където високото съдържание на кислород може да увреди ретината, както и да стимулира преждевременното затваряне на Боталовия проток.

Високотехнологичен и съвременен Медицински център Топ Медик – Ямбол.

ПосететеТопМедик – МедицинскиЦентърв Ямболилисеобадете!

Запазетесичасощеднес!

‎Адрес и Контакти с „ТопМедик“:

гр. Ямбол, ул. „Търговска“ 56

Тел.: 046 990 102

Web: https://www.topmedic.bg/

e-mail: info@topmedic.bg  
 

 

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!