BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Басейнът в Сливен – с най-съвременно пречистване на водата, започва работа на 23 февруари – Ден на отворени врати

Basein

Кметът Стефан Радев посети закрития плувен басейн до Основно училище „Елисавета Багряна“ и извършен ремонт на съоръжението. Басейнът ще започне да работи на 23 февруари – сряда, който е обявен за Ден на отворени врати. Посещенията в този ден ще бъдат безплатни за посетителите.

„На практика приключи вторият етап от ремонта на басейна. Първият етап беше да направим всичко възможно съоръжението да бъде пуснато в експлоатация. Сега е променено цялото технологично оборудване. Този басейн има най-съвременното пречистване на водата, което може да се осъществи и е удоволствие е да го гледаш в такъв вид. Целта ни е максимален брой хора да се запалят по този прекрасен спорт и максимален брой деца да посещават басейна и да се научат да плуват“ каза кметът.

На 25-метровото съоръжение бяха извършени строително-монтажни работи и тестване на новите системи. Извършена е преработка на технологията на почистване на водата. През месец юни предстои още един ремонт, който предвижда цялостна подмяна на облицовката на стените на басейна. Стефан Радев допълни, че се предвижда и благоустрояване на достъпа към басейна.

Миналата година Община Сливен отпусна близо 150 хил. лв. за основния ремонт на 25-годишното плувно съоръжение. Старата ел. инсталация беше подменена, монтирана е нова филтрираща система с нужната химична обработка, възстановена е вентилацията. Оборудването, банята, съблекалните и настилките също бяха обновени. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания, тъй като няма стълби. Община Сливен е поела цялата издръжка на басейна, персонала и консумативите, нужни за работата му като част от политиката на ръководената от Стефан Радев администрация за развитието на спорта в общината.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!