BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БЧК-Сливен отчете своята дейност за 2023

, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)

слово на областният управител пред ОС на БЧК-Сливен

БЧК – Сливен отчете дейността си на областно общо събрание, което се проведе по-рано днес в Зала „Зара“.

Гост на отчетното заседание бе областният управител инж. Маринчо Христов. На него присъстваха още ръководители и представители на държавните структури, общините, делегати и партньори от Сливенска област.

В приветствено слово, областният управител благодари на организацията за всеотдайната работа на всички червенокръстци и за тяхното сърдечно отношение към хората в нужда.

Председателят на ОС д-р Иван Федин изнесе отчетен доклад за дейността на БЧК-Сливен, от който стана ясно, че числеността на областната организация през последната година се е запазила и към момента тя се състои от 60 дружества и 3 109 членове.

Въпреки предизвикателствата и възникналите кризи в национален и международен план, както и опустошителните бедствия и военни конфликти белязали 2023г., БЧК е провел множество кампании, насочени към т.нар. уязвими групи, бедни семейства, граждани изпаднали в особено тежки ситуации, както и пострадали при ПТП деца.

За учениците в неравностойно положение е действала отново безплатна трапезария в рамките на проекта “Топъл обяд“ , като такъв е бил осигурен за 40 деца от гр. Шивачево.

През изминалата година Областната структура на БЧК за пореден път е осъществила и кампания за подпомагане на абитуриентите – сираци в партньорство с всички общински и браншови организации и много доброволци. С участието на ученици от различни училища е проведена и благотворителна Коледна кампания „Деца помагат на деца“, чрез която са осигурени 553 коледни подаръци. Развито е и добро благотворително партньорство с две големи вериги хипермаркети. Проведени са обучения по първа долекарска помощ и психосоциална подкрепа. Общо 16 255 ученика и 648 деца от четирите общини на територията на областта са преминали водноспасителния минимум. Отрядът на Планинската спасителна служба, който наброява 12 души е дал 50 дежурства, като е участвал в 2 спасителни акции, оказал е помощ на 2 души, подсигурил е 3 спортни и културни събития. Към настоящия момент клубовете на младежката организация на ОС на БЧК-Сливен са 11, а техните членове-135.

Директорът на ОС на БЧК-Сливен д-р Моника Сярова изрази своята благодарност към Областна администрация Сливен за предоставеното безвъзмездно право на ползване на още един етаж от сградата, в която организацията и досега развива своята дейност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!