BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НА НАЙ-ОБОРОТНИЯ ПАРКИНГ В СЛИВЕН

Цените за месечен абонамент на най-оборотния паркинг в Сливен са повишени, алармираха пред Sliveninfo постоянни клиенти. Иде реч за паркинга на Общинския пазар в града под Сините камъни.

От месец януари тази година месечния абонамент за леки коли става от 30 на 40 лева, за миниван от 40 на 50 лева и за бус от 55 на 65 лева.

„Проблемът е, че някой от търговците имаме повече от една кола”, оплакаха се потърпевши.

Според тях наемателят се аргументирал с по-високите цени за ток.

Паркингът на Общинския пазар в Сливен е почти винаги препълнен, дори и в най-студените зимни дни. Той разполага с 96 места.

По време на 8-годишното управление на Йордан Лечков паркингът се стопанисваше от Общинската фирма за охрана в Сливен. През 2012 г. бе обявен конкурс за нов наемател. Явиха се Общинската фирма за охрана и новосъздадената тогава фирма „Багаин-АТ” ЕООД. Конкурсът бе спечелен от частното дружество. Общината обаче бе поставила условия за изграждане на осветление и още един вход, от към бул. „Стефан Караджа”. На 10-та година от този конкурс въпросните условия не са изпълнени.

През 2017 г.  фирма „Багаин-АТ” ЕООД удължи договора си с община Сливен след решение на местния парламент. В момента частното дружество плаща 1035 лв. месечен наем в общинската хазна.

Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!