BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Владо Русев: Перверзна интерпретация е, че депутатите си увеличихме заплатите на 10 000 лв. – това прескача границите на манипулацията и влиза в сферата на откровената лъжа!

✅ Днес се чувствам длъжен да взема отношение относно перверзната интерпретация, че депутатите са си увеличили заплатите на 10.000 лв – това прескача границите на манипулацията и влиза в сферата на откровената лъжа, ето защо:

✅ В правилата на Народното събрание са предвидени два възможни вида начисления към основната заплата на народните представители. Първият е добавката за стаж и за научни степени, а вторият е за реализиране на “приоритетни за страната задачи”.

✅ В правилника се посочваше единствено, че получаването на такива средства е възможно, без да определя никакви ограничения на тези средства, т.е. без горен праг. По предложение на ДБ, в пленарна зала се прие горен праг на тези допълнителни средства в размер на 25% от основното възнаграждение. Тоест се прие не увеличаване, а ограничаване на тези възможни средства. Освен това, парламентарната ни група гласува срещу всякакви други привилегии за депутатите, включени в Правилника.

✅ Следващото ми разяснение е продиктувано от безспорното влиянието на медиите върху човешкия разсъдък и използването му за манипулация.Получих няколко запитвания във връзка с отрязъка видеоматериал, в който мои колеги разговарят помежду си. Ползвам настоящата публикация, за да отговоря на всички едновременно:

✅ Никой от нас не е гласувал с карта на друг колега. Далеч съм от мисълта да адвокатствам на някого, но във въпросния момент, поради техническа грешка в разглеждания текст, беше настъпило объркване дали гласуваме “по същество”(т.е. самия текст на предложението) или гласуваме санкцията на Комисията по правни въпроси (“Комисията подкрепя” или “Комисията не подкрепя предложението”). Тогава проведохме кратки консултации с юристите в групата. Но това удобно се “разтълкува” като злоупотреба с нечия парламентарна самоличност. Освен това, като задължаващо правило сме възприели всеки да си взема картата със себе си, когато напуска пленарна зала и не съществува физическа възможност за подобен порочен акт.При разширяване на видеоматериала с по 5 минути назад и напред, манипулативният оттенък би изгубил своята сила на недобронамерено внушение.

✅Ето и накратко някои от акцентите на работата ни през седмицата:- Отхвърлихме предложението за дискусия за съставяне на правителство с първия мандатоносител;- Наложихме Мораториум върху решенията на правителството в оставка за концесии, сделки и назначения;- Насрочихме парламентарен контрол за петък (23.04), но министрите поискаха отлагане;- Гласувахме “За” предложението разходите на парламентарните групи да се плащат по банков път, но въпреки това, то не мина и същите ще се плащат в брой;- Предложихме в Комисията по правни въпроси промяна в Закона за политическите партии, изразяваща се в намаляване на субсидията от 8 на 1 лев за получен глас. Но тя бе отхвърлена;

✅ В заключение – препотвърждавам, че работим методично и последователно по въвеждане на мажоритарна избирателна система, започвайки първо от изграждане на нейните нормативни, фактически и кадрови основи, гарантиращи обективния й и непорочен характер.

Владимимир Русев, народен представител от ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД, 21 МИР СЛИВЕН

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!