BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ откри предизборната си кампания под мотото „Работим за Сливен“

-----

ГЕРБ представи приоритетите си и кандидатите за кметове и общински съветници в четирите общини в препълнената зала на Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен.

Стефан Радев и екипът му имат ясна визия и качествена стратегия за развитие на Община Сливен за следващия мандат 2023-2027. Това обяви самият той по време на официалното откриване на предизборната кампания в Сливен, на което присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Предложението за програма е качено на gerb-sliven.org в очакване на обратна връзка с гражданите на общината. Програмата е отворена за добри идеи от жителите на Сливен. За целта е създадена специална платформа https://forms.gle/PAjAAgPvyHpHARLZ8 , в която могат да се дават идеи и предложения, които да се реализират в Сливен“, обяви Стефан Радев.

„Предложението за програма е качено на сайта в очакване на обратна връзка с гражданите на общината. Ще допишем с програмата с гражданите, и ще я изпълняваме под техния граждански контрол“, каза Радев. По време на събитието той припомни, че в рамките на двата мандата Община Сливен е получила награди за почтеност и прозрачност при управлението. „Община Сливен е сочена за пример в България за цялостния си принос в отстояване на правото на достъп до информация и прозрачността в своята работа. Стриктно изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и през годините надгражда и поддържа високото ниво в тази сфера на дейност“, каза Стефан Радев.

На официалното откриване на кампанията всички кандидати за кметове направиха кратко представяне на свършеното и обявиха какво предстои в новия им мандат. Галя Захариева обяви, че откакто тя е начело на община Нова Загора, са реализирани проекти за над 10 млн лв и са подадени проекти за близо 22 милиона лева. През последния мандат на Коста Каранашев в община Котел са изпълнени над 20 големи проекта за подобряване на инфраструктурата в общината, социални и образователни дейности, местни и международни партньорства. Общата стойност на тези проекти е за над 30 млн лв. През изминалия мандат под ръководството на Атанас Атанасов в община Твърдица са реализирани 23 големи проекта на обща стойност над 23 млн лв. Подменени са водопроводи, извършена е рехабилитация на няколко улици, санирани са сгради, както и ремонт за около един милион лева на гимназията в Твърдица.

„Област Сливен е една от двете области в страната, в които всички общини се управляват с мандати на ГЕРБ. Добрата работа на ГЕРБ е видима както в градовете, така и в малките населени места от общината. През последните години ГЕРБ успя да реализира редица добри политики, които да преобразят региона. Затова е важно на 29 октомври да направим правилния избор и да гласуваме с номер 7“, каза областният ръководител на ГЕРБ- Сливен и народен представител Десислава Танева. Тя припомни, че Стефан Радев е кметът, който успя да извади общината от лошото й финансово състояние. „От една фалирала община, днес Община Сливен е давана за добър за почтеност, прозрачност и финансова стабилност. В Сливен няма друг избор освен Стефан Радев, това ще покажат и резултатите“, каза Десислава Танева.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе категоричен, че с работата си в общините, ГЕРБ е доказала, че може да се справи с централната власт. „Листата ми хареса много – млади и мъдри хора. Изцяло се доверявам на областните лидери за листите за общински съветници. Стефан Радев е единственият кмет, който върна пари в бюджета, защото му бяха останали. ГЕРБ доказа, че може да се пребори за централната власт. Хората знаят какво беше при ГЕРБ, какво е след нас и сега е време да решат как да продължим“, заяви Борисов. Разчитам на здравия разум на обществото. Три години ГЕРБ беше подложен на нечувано политическо гонение, но не мръдна, а се заздрави и прочисти. Затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието“, обяви Борисов. „ГЕРБ стана модерен и доказа, че със своите структури може да се пребори за централната власт. Хората всеки ден виждат разликата между нашето управление и тези няколко месеца“, добави лидерът на ГЕРБ.

Поради засиления интерес и препълнената зала бяха осигурени места и във фоайето на театъра, където на големи екрани зрителите наблюдаваха случващото се на сцената.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!