BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ-СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ХРИСТО БОТЕВ

Сливен отбеляза 148 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. Общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя се проведе пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. По повод Деня на Ботев – 2 юни, почит към загиналите за свободата на България отдадоха общински съветници от ГЕРБ, ръководството и представители на партията. Цветя бяха поднесени и от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

В ритуала се включиха областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директори на държавни и общински институции, ученици и граждани.

В словото си кметът Стефан Радев посочи, че Христо Ботев на първо място е човек с безгранична вяра и неутолима жажда за свобода. „Христо Ботев загива едва на 28 години, но и днес продължава да вдъхновява всички за свобода, независимост и по – справедлив свят. Нека изразяваме почитта си към героите дали живота си за България като пазим и предаваме на поколенията ценностите и идеалите, на които те посветиха живота си. Нека превърнем делото им във фар, който в тези бурни времена дава посока и надежда на младите хора. Нека пазим заветите на Ботев като работим неуморно за справедлива, свободна и просперираща България“, заяви кметът Радев.

По традиция, точно в 12;00 часа, воят на сирените, призова гражданите да запазят едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите за свободата на България, сред които и големият революционер.

Организатори на церемонията са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.





The post ГЕРБ-СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ХРИСТО БОТЕВ first appeared on Sliveninfo.

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!