BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДВА СЪСТАВА ОТ ЦПЛР – ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – СЛИВЕН СЕ ЗАВЪРНАХА С ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА В АЛБАНИЯ

Два състава от ЦПЛР – Детски комплекс – Сливен се завърнаха с отличия от международен фестивал на изкуствата в Дуръс, Албания.

В последните дни на август в Дуръс, вторият по големина и най-стар град в Албания, се състоя фолклорния фестивал International Competition and Festival of Arts „Summer star of Durres“.
Модерен балет „Грация“ стана лауреат на  I награда, а Камерният състав на Детски хор „Дружна песен“ към Детски комплекс беше отличен с III награда от конкурса.
Дипломи за отличия във Международния конкурс и Фестивал на изкуствата „Летни звезди на Дурас“ получиха и ръководителите на съставите Пепа Коджабашева – Диригент на Детския хор, Валентина Недева – ръководител на балет „Грация“ и Юлия Кирова – хореограф на Модерния балет.

„Участието в международния конкурс и фестивал „Летните звезди на Дуръс“ ни даде възможност не само да се изявим на сцената пред международното жури и публика, но и да разгледаме историческите и културните паметници, като римския амфитеатър и бани, древния акведукт и 500-годишната джамия Фатиха. Благодарим за невероятната организация и  прекрасното отношение на директора на фестивала“, каза Валентина Недева.

В Международния конкурс и фестивал на изкуствата в Дуръс учасват солисти, ансамбли и групи от млади изпълнители от различни страни по света, разпределени в 8 възрастови групи.Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!