BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делегации от побратимени градове са на посещение в Сливен

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

делегация - Ниш, Печ, Алба Юлия

По повод Димитровден Сливен е домакин на делегации от побратимените градове Печ (Унгария), Ниш (Сърбия) и Алба Юлия (Румъния). Те бяха посрещнати от временно изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов, който ги приветства с добре дошли в сградата на Общината.

„Благодаря ви, че сте тук. За нас е удоволствие да ви посрещнем и съм сигурен, че и занапред нашите общини ще запазят добрите връзки и доброто сътрудничество помежду си. Вярвам, че след като се запознаете с града ни, ще го препоръчате във вашите страни като туристическа дестинация“, заяви в приветствието си Румен Иванов.

„Тук сме, защото и ние имаме волята да поддържаме тези добри отношения. Всички преживяваме нелеки времена в Европа и затова е важно страни като нашите да запазим добрите си връзки и да си помагаме взаимно. Несъмнено ще препоръчам Сливен на мои близки и приятели и ще им разкажа колко топъл, красив и приветлив е той“, каза от своя страна Габор Покоради, общински съветник в Печ.

„Тук съм за втори път. Вярвам, че традицията в нашите добри отношения ще продължи и занапред“, каза на свой ред Марина Йович, началник на отдел „Туризъм“ на Община Нишка баня.

„За нас е чест, че сме тук заедно. Изпращаме поздравления от нашия кмет Габриел Плеша за празника на града ви. Радваме се, че градовете ни са побратимени. Приятелството ни и сътрудничеството помежду ни са се развили през годините и вярваме, че можем да надграждаме тези връзки“, заяви Ана Мария Блеанц, директор на Дом за възрастни хора в Алба Юлия.

На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и един от неговите заместници Соня Келеведжиева, както и зам.кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков. Срещата приключи с размяна на подаръци.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!