BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Депутатът от ИТН Владимир Русев за предложените изменения в Изборния кодекс

Още на първото заседание на 45-то НС, ПП „Има такъв народ“ внесе Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

“С този акт положихме началото на пожеланата от народа промяна.”

Новата нормативна уредба предвижда предоставяне на възможност на всички граждани в чужбина да упражняват своето право на глас.

Въвежда 32-ри многомандатен избирателен район „Извън страната“.

Въвежда единствено машинно гласуване, включително и в чужбина.

Въвежда видеонаблюдение на изборния процес.

Предвижда първото експериментално дистанционно електронно гласуване да се проведе на изборите за президент и вицепрезидент на Република България през настоящата 2021 г. Ще регулира осигуряването на възможност за гласуване по пощата за българи в чужбина, които са с регистриран настоящ адрес там. Включва се и смяна на състава на ЦИК. Въвежда се ефективен съдебен контрол относно решенията на ЦИК при тяхното обжалване.“

Това са част от стъпките, които биха допринесли за гарантирането на вота в неговата всеобхватна и неприкосновена същност.

Използвам момента да честитя на г-жа Ива Митева Рупчева избора й за председател на 45-ото Народно събрание. Пожелавам й мъдрост и неугасващо въжделение за справедливост в ръководенето на дейността на НС.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!