BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Децата на Сливен пренесоха коледния дух с блестящ концерт

, Връзки с обществеността (Община Сливен)

Излъчване: Община Сливен | България | преди около 1 час | 35

спектакъл-1

Детските градини пренесоха коледния дух в зала „Сливен“ с традиционния празничен спектакъл, който се провежда ежегодно в навечерието на Рождество Христово. Организатор и домакин отново бе Общината, подаръците – от любимия дядо Коледа, а настроението създадоха повече от 300 деца, възпитаници на всички забавачници в Сливен, и техните учители. Посрещна ги зам. кметът Пепа Чиликова. „Нека дядо Коледа сбъдне под елхата вашите желания!“, обърна се тя към децата и им пожела нови приятелства, да слушат и уважават родителите и учителите си и да помагат на по-слабите.

Концертът бе от децата за децата. От самото начало изпълнителите бяха поощрявани от публиката с усмивки и аплаузи. Спектакълът започна с разказ за коледния сън на момиченцето Ая, после пренесе зрителите в Коледна Виена, с езика на танците малчуганите разказаха за всичко, което ги вълнува на светлите празници – снежинките, зимната въртележка, звънчетата, вълшебствата на коледните ангели и коледната нощ. Имаше и „Кристален валс“ по Шопен, забавления на хорото с коледуване и сурвакане, не беше забравена и „Силата на любовта“. На сцената се сменяха декори, светлини, великолепни артистични костюми. Децата и техните педагози показаха блестящ спектакъл, за който са се подготвяли с много желание и въображение. Настроение създаде и водещият – известният сливенски актьор Димитър Марков. Кратките антракти той запълни с гатанка за шейната и предложение „Хайде да попеем!“. Гатанката получи хоров отговор. А „Пей, звънче“ и „Дядо Коледа не спал“, оказа се, знаят всички. Очаквано, белобрадият старец бе голямата звезда сред всички малки звезди в залата. Под празничната елха на сцената бяха пакетите – подаръци за всяка детска градина. За разкош, празникът приключи с плодове и лакомства за малчуганите.

Празникът се състоя с подкрепата на МКБППМН и ПИЦ към Общината.

За да бъде още по-голяма радостта от коледния спектакъл, осигурена е възможност той да бъде видян в интернет от родителите на децата, близките и колегите на учителите и всички сливенци. Пълен видеозапис на концерта ще бъде публикуван в платформата „You Tube“, за което администрацията ще уведоми допълнително.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!