BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДИАБЕТИК ОТ СЛИВЕН АЛАРМИРА: ЛИШИХА МЕ ОТ ПЕНСИЯ, А СЪМ НА ИНСУЛИН

Един сливналия бие камбаната към институциите в държавата. Диян Фирков е диабетик втора група и досега е получавал пенсия по болест.

„Оказа се, че от този месец съм лишен от  пенсията, чиито размер с добавката беше 385 лева. Това е истински шок за мен, защото с тези пари си помагах да сметките и за лекарствата, чиито цени растат постоянно“, сподели Диян Фирков пред Sliveninfo.

Той е диабетик вече 4 години и ползва инсулин, за да живее. Досега е имал 50 % нетрудоспособност, което е било достатъчно за пенсия по болест.

„На последната комисия пред ТЕЛК ми дадоха 20 % и затова съм лишен от тези жизненоважни за мен средства“, каза сливналията.

Проверка на Sliveninfo показа, че проблемът не е в ТЕЛК – Сливен, където работят по документи и наредби. През лятото на миналата година е променена Наредбата и болните от захарна болест втори вид остават без пенсии, ако нямат придружаващи заболявания.

„Не мога да приема, че някому може да мине мисълта, че болен от диабет може да оздравее. Аз нямам придружаващи заболявания, но това си е много тежка болест и след нея животът ми се промени в отрицателна посока. Знам, че има дружество на диабетиците и очаквам то да реагира. Разбрах, че такива като мен са много, което ще рече, че драмата е в много семейства“, каза Диян Фирков.


Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!