BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДИМИТЪР СЯРОВ: ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ В ГЛАВНОТО – УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОМЯНАТА

В предизборна кампания, двойна при това, политическите страсти много по-лесно от обичайното се разгарят по един или друг случай. Коментарите по повод министерстването на Кирил Петков и решението на КС очаквано минават под знака на преобладаващо недоверие към институциите. И това е част от общия ни проблем на разпад като общество.

Ясно е, че актът на КС няма да попречи на решението на бившия министър на Румен Радев да участва в политическия живот и по-конкретно в изборите. Ясно е също, че случаят се използва политически и разделенията по въпроса ще останат и ще бъдат под знака на привърженици и противници на кандидатстващия за втори мандат Радев.

Независимо от разпалените страсти обаче, не бива да изместваме фокуса си от разрастването на пандемията, цената на електроенергията, инфлацията и другите теми на деня. Както и да се отклоним от главните ни проблеми: за крайната необходимост от ново управление на промяната. За намиране на съгласие по общите цели между едно ново мнозинство от гражданите – за ускорена модернизация на страната, което да отхвърли функциониращия на различни нива на властта модел на управление на обществените ресурси и всички произтичащи от това корупционни схеми, зависимости и обвързаности, довели до сегашната задълбочаваща се политическа криза.

За да се върнем на същинския дневен ред:

На 14 ноември – с номер 30 – за парламент, с номер 19 – за президент!


 

Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!