BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДО 30 НОЕМВРИ В ОБЩИНАТА ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ НОМИНАЦИИ ЗА НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ И ТРЕНЬОРИ НА СЛИВЕН ЗА 2023 Г.

Община Сливен започва прием на номинации за 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и за „Бъдеща звезда“ за 2023 г. Предложенията се подават от спортните клубове в Сливен.

На среща в сградата на Общината днес бе разгледан и обсъден регламентът за определяне на най-добрите спортисти в отделните категории и треньори. В дискусията участваха зам.кметът Пепа Чиликова, общинският спортен експерт Силвия Никова, треньори и представители на спортните клубове в града.

За да бъде номиниран спортистът  трябва да е участвал в световни, европейски, балкански или държавни състезания. Тази година регламентът за номинациите бе допълнен в категорията „Бъдеща звезда“. В нея номинирани ще бъдат, както всички спортисти под 16 години по съответните критерии, така и тези, завоювали I, II и III място на световни, европейски и балкански шампионати. Останалите критерии от регламента остават непроменени. При избора на най–добрите спортисти на годината, при равен брой точки между двама и повече състезатели, се взема под внимание второто най-високо постижение през изтеклата година. При повторно равенство се взема трето класиране и т.н.

За треньор на годината ще бъде номиниран личният треньор на победителя в анкетата за най-добър спортист за 2023 г. За най-добър отбор от колективните спортове ще бъде избран този с най-добри показатели през годината. По традиция, най-добрият спортист с увреждания ще бъде посочен от председателя на Спортния клуб за хора с увреждания „Сини камъни“ – Сливен.

При колективните спортове представител на всеки клуб номинира най-перспективната възрастова група от клуба. Наградата се връчва на капитана на номинирания отбор.

За индивидуалните спортове всеки клуб номинира завоювалите първо място на държавния шампионат за всички възрасти и категории под 16 години. За номинация трябва да е изпълнено условието спортният резултат да е реализиран в конкуренция от 6 или повече участници в съответната дисциплина, в която е завоювано постижението.

В хода на днешната среща бе определена и експертна комисия, която да разгледа внесените предложения и да обобщи  резултатите. Предстои тя да бъде утвърдена със заповед на кмета на община Сливен.

Предложенията на спортните клубове ще се приемат в Общината до 30 ноември, включително. За улеснение на желаещите да участват в номинациите регламентът за подбор на най-добрите спортисти и треньори ще бъде размножен на хартия и ще бъде на разположение в Центъра за административно обслужване /от източния вход на Общината/ и в спортните бази в Сливен. Запитвания във връзка с кампанията могат да се отправят към общинския спортен експерт Силвия Никова на тел. 044/611307.

Най-добрите спортисти и треньори на Сливен за 2023 г. ще бъдат наградени на тържествена церемония на 19 декември.


 

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!