BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ето какви ще са коледно-новогодишните прояви в Сливен

Praznichna_programa

По повод предстоящите празници Община Сливен подготвя програма, която ще бъде съобразена с действащите противоепидемични мерки.

На 16 декември /четвъртък/ – от 17.00 ч., на ледената пързалка в Сливен ще се проведе ледено шоу за жителите и гости на общината.

Същата вечер, от 18.30 ч., в зала „Сливен“ ще се състои Коледен концерт на Сливенския симфоничен оркестър „Рождество е!“. За всички, които са закупили билет за отложения концерт от 21 октомври 2021 г. – „Мистерията Паганини“, Роман Ким и Константин Илиевски, са предоставени няколко възможности:

-да използват билета без презаверяване за концерта „Рождество е!“ на 16 декември 2021 г.;

-да го запазят за новата дата – 19 май 2022 г., от 18.30 ч.;

-да го върнат десет дни преди обновената дата – 19.05.2022 /от 9 до 19 май 2022 г. на касата на зала „Сливен“/.

През целия ден на 18 декември, събота, пред сградата на Община Сливен ще бъде позициониран Фермерски пазар. За доброто и цветно настроение на най-малките жители на общината, през същия ден, от 12 до 14 ч., по бул. „Цар Освободител“ ще премине коледно шествие.

На 19 декември /неделя/ – от 11.00 ч., в зала „Сливен“ ще се състои Коледен концерт с участието на децата от „Музиката вместо улицата“ – социален проект на Мария Хаушилд и Георги Калайджиев. За почитателите на класическата музика в концертната програма са включени произведения от Моцарт, Бизе, Пиацола и др.

В неделя, в същия час, на ледената пързалка ще се проведе демонстрационен хокеен мач. След срещата, най-малките любители на този вид спорт ще имат възможност да се запознаят по-детайлно с особеностите на хокея.

На 21 декември /вторник/ – от 18 ч., в зала „Сливен“ ще се състои Коледен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

На 22 декември /сряда/ – от 17 ч., на ледената пързалка отново ще се проведе ледено шоу.

Празничната програма ще завърши с продължителни илюминации от Хамам баир на 31 декември, точно в полунощ, които ще отбележат началото на Новата 2022 г.

Община Сливен напомня на всички желаещи да посетят празничните мероприятия в зала, на закрито, да носят със себе си Сертификат за ваксинация, преболедуване или негативен резултат от тест за Covid-19.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!