BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна изграждането на още едно кръгово кръстовище в Сливен

Krugovo krustovishte

В Сливен започна изграждането на още едно кръгово кръстовище. То ще се намира на бул. „Банско шосе“ и ул. „Самуиловско шосе“. Дейностите стартираха официално с подписване на Акт 2 от кмета Стефан Радев и управителя на фирмата-изпълнител Йордан Георгиев.

„Надявам се с изграждането да се облекчи трафикът в тази натоварена зона на града. Тук се пресичат два основни пътя – за село Самуилово и за Сливенски минерални бани. В ранните часове на деня се получава голямо натоварване на движението. Нашата идея е да разтоварим автомобилния поток с кръстовище, което да пропуска по-бързо движението и да дава възможност на завиващите наляво да се придвижат по-бързо“, заяви кметът Радев по време на старта на строителните дейности. Той посочи, че това е първото кръгово кръстовище от поредицата от такива, които предстоят да бъдат изградени през тази година. Планира се работа и по изграждането на кръгово кръстовище на булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“. Стефан Радев допълни, че към момента се работи и по проекта за още едно кръгово кръстовище – на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“.

Кръговото кръстовище на бул.“Банско шосе“ и ул.“Самуиловско шосе“ е разработено с цел да се повиши пропускателната способност на сега съществуващо кръстовище и се намалят възможностите от възникване на ПТП. В проекта е предвидено от триклонно Т – образно кръстовище да се преоформи в кръговото кръстовище с три вход/изхода. Местоположението и габарита на кръговото кръстовище е съобразено така, че при бъдещи инвестиции от страна на Община Сливен лесно да се изгради четвърти вход/изход за с. Чинтулово, без да се налагат конструктивни промени по самия кръг. За да се свърже със съществуващия път за с. Чинтулово и кръговото кръстовище е необходимо изграждането на улица с дължина около 150 м която не е част от настоящия проект. Останалите три клона на новопроектираното кръстовище се запазват максимално близко до съществуващото положение.

Това е поредна инвестиция на Община Сливен, насочена към допълнителни мерки за безопасност и благоустрояване на пътната инфраструктура. В края на 2018 г. приключи изграждането на чаканото с години кръгово кръстовище на „Розова градина“, което значително облекчи интензивния трафик в района.

Срокът за изпълнение на настоящите строителни дейности е 60 календарни дни. Средствата за изграждането на кръговото възлизат на близо 200 хил. лв. Изпълнител на обекта е „Технопътстрой“ ЕООД.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!