BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЗАЩО ТЕЗИ ИЗБОРИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ! СТАТУКВО, ПОДМЯНА, ЗАСТОЙ ИЛИ РЕФОРМИ. ИЗБОРЪТ ПРЕДСТОИ В НЕДЕЛЯ – 14.11.2021 г .

В България след  ден са третите по ред парламентарни избори. Избори, които са едни от най-важните в последните 30 години. И  в много  от нас, извън тия, които очакват да продадат гласа си, както и извън тия, които, в спечелването на една или друга политическа сила виждат пряк личен  бизнес или кариерен интерес, останалите   си задават въпроси след отговора на които ще решат  за коя партия и народен представител да гласуват.
      През изминалия един месец, като кандидат за народен представител,  се опитах да ви запозная с  вижданията на БСП и моите разбирания за нужните реформи и видовете политики, които трябва да се водят в България за подобряване средата ни на  живот. Споделих в отделни публикации своите, а в голяма степен, и на БСП виждания за:
1. Защо тия избори са най важните за последните 32 години?
2. Защо трябва да се гласува за Президента Радев а не за Герджиков или Панов?
3. Споделих вижданията си за борбата с Ковид кризата.
4. За  справянето с енергийните проблеми.
5.   За нуждите от спешни и смели мерки за подобряване на раждаемостта и приемането за национален приоритет България да възстанови изгубеното си население през последните 30 години.
5. Споделих вижданията си за нужните реформи в   Здравеопазването.
7.  Нужните промени в Образованието.  .
      С тези публикации, въпреки че не успях да обхвана всички сфери в България, които се нуждаят от сериозни реформи,  се надявам, че съм помогнала на много граждани да си отговорят на въпроса за кого да гласуват.
     Предизборната кампания е към края си  и  се чувствам длъжна да споделя разбирането си, че без реформи и на останалите обществени системи, като избирателна,  правораздаване, обществен ред,  местно самоуправление и гражданско общество,  в България трудно могат да се отстранят съществуващите слабости и да започне подобрение на стандарта на живот, да се спре миграцията на младите от България.
    Необходим е сериозен обществен и политически дебат между всички граждани и политически сили за нуждата от наболелите реформи в България . Нужно е да се замислим и да анализираме дали в България е изпълнено основното изискване за функциониране на съвременната държава – разделението на законодателната , изпълнителната и съдебната, а дори и медийната власти  и дали в България за създадени и минимални условия за организиране и представяна на гражданското общество  чрез граждански организации. Или гражданските организации, поради липсата на законово регламентиране, представляват лични, частни и групови интереси, а не обществени!
  Трябва да се замислим от случилото се през най-новата ни история, от периодите с министър-председатели  Филип Димитров, Жан Виденов, Иван Костов,  Сакскобурготски, Станишев и сега – Бойко Борисов, и да преценим дали няма нещо общо и близко, и дори, дали няма еднакви тенденции и проблеми. И това общо, и тия проблеми, не са ли, че политическата сила, която спечели парламентарните избори, в лицето на Председателя на партията спечелила изборите, веднага, по Конституция, реално става ръководител на изпълнителната власт. А чрез различните механизми на пълномощията на законодателната и изпълнителната власт, тези две власти започват да указват доминиращо влияние и върху съдебната  власт, както и върху медиите, местното самоуправление и гражданското общество, за представянето на което няма никакви регламенти .
Скъпи съграждани,
И в бъдеще ще изразявам своите разбирания за това какво трябва да се направи, за да стане България друго място за живот и работа, и  стандартът на живот на българските граждани да достигне поне средните европейски норми.
Надявам се да имам възможност да ви запозная и да отстоявам   разбиранията си за реформите в останалите обществени системи, освен медицината, образованието и социалната сфера.  Вярвам, че всички ние  имаме  потенциала и волята да направим нужните реформи, да направим българската държава много по-добре функционираща, да стане държава на гражданите и да подобрим живота си и бъдещето на  децата си  .
    В името на бъдещето на България , на предстоящите парламентарни избори ,
‼
ГЛАСУВАЙТЕ  ЗА –
#БСПзаБългария-с бюлетина  #номер33
Д-р Събина Петканска-Вълева -с префренция  #номер102
#РуменРадев – с бюлетина #номер6
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!