BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИЗЛОЖБА НА СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ БЕШЕ ОТКРИТА В ГАЛЕРИЯ „МАЙ“

Изложба на сливенски художници беше открита в галерия „Май“. На нея беше представен и новият каталог към Националната изложба за изобразително изкуство Сливен 2022 г. и 2021 г. На откриването присъства кметът Стефан Радев, който заяви, че след пандемичната ситуация с Ковид-19 интересът към културните събития е много голям.

„Дано безвъзвратно да е отминало времето на това заболяване. Двете години ни показаха, че ни липсват тези неща, които започнахме да приемаме за даденост и се радвам, че залите са пълни след отпадането на мерките. Пожелавам да расте интересът към изобразителното изкуство, да расте и престижът на нашия национален конкурс, да се издига на все по-високо ниво, на което да се радва сливенската публика“, каза кметът.

Илиян Урумов – председател на Съюза на българските художници, представителство Сливен, който представи каталога, благодари на кмета за подкрепата през годините.

„Благодаря, че заставате зад всички наши инициативи и за съпричастността към събитията ни. Продължаваме да имаме доста интересни планове и след пандемията мисля, че ще има още повече и по-интересни събития. Отново отваряме галерия „Май“ и представяме акцент, на който общината е патрон – каталогът от Националната изложба, от което вече имаме две отпечатани издания, очаква се да излезе и трето“, каза Урумов.

От своя страна Румен Спасов – председател на Дружеството на художниците – Сливен, отбеляза, че последните две години са били трудни за хората на изкуството и благодари на Общината за подкрепата.

„Двете години бяха най-трудното време, особено за хората на изкуството. Използвам присъствието на г-н кмета, да благодаря на Общината, че през цялото това време постоянно стоеше зад нас и помагаше за всички инициативи, както за националната изложба и за проектите, по които работим“, каза Румен Спасов.
Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!