BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изненада: В сливенския квартал „Надежда“ живеят 7138 души

Живеещите в ромския квартал „Надежда“ в Сливен са 7318 души, сочи изследване на неправителствената организация „Лекари на света.“ То е обхванало 9 552 души, съобщи ръководителят на изследването доц. Алексей Помпоров. Целта на изследването е моментна снимка на здравния статус и условията на живот в квартала, предаде БНР.

Според доц. Алексей Помпоров основната изненада от изследването е в броя на населението, което се оказва в пъти по-малко от соченото в публичното пространство между 20 и 25 хиляди души.  

„От някои части от квартала имаме до 50 процента даже над 50 процента миграция на домакинствата. Просто те са някъде в чужбина – в Англия, в Германия, в Испания“.  

Потвърдили са се и заключенията къде е съсредоточена бедността в квартала. 

„Домакинствата, които са в риск, и които наистина имат огромна нужда от подкрепа в община Сливен и в момента в този квартал са около 100 – 150 домакинства“.  

Изследването показва още, че западната част от квартала има по-добри условия за живот от останалите.  

„Просто има нужда от ремонт на канализацията и на пътните покрития на квартала“, казва доцент Пампоров.  

Напусналите квартала и установилите се в чужбина са 1 531 души, временно в чужбина са 352, а отказали да се включат в изследването са 351души. 449 са отказали да посочат брой членове на домакинството.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!