BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Има ръст на излекуваните в областта

Заболеваемостта за поредна седмица остава значително по-ниска от средната за страната. До 18 април статистиката отчита 354 души на 100 хил.души население в областта при средна стойност за страната от 485, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От 12 до 18 април в областта има ръст на излекуваните – 483 души при 455 за предходния период.  

Новозаболелите през миналата седмица са по-малко – 269 души при 383 в предходната седмица.  Намалението е с близо 30 процента. Средната възраст на диагностицираните е 56,1 години. Сред тях са лекар от болничната помощ и петима ученици. Огнището на COVID-19 в женския затвор обхвана 4-ма служители и 13 лишени от свобода. Състоянието им е добро, не се налага хоспитализиране.

За съжаление, през изминалата седмица починаха 23 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките. В предходния период битката с коронавируса изгубиха 34 болни.

Към момента активните случаи на заболяването в областта са 952.  Под карантина са 1 176 лица, като 58,2 процента от тях са болни, които провеждат лечението си в домашна изолация под наблюдението на личните лекари. Като контактни са карантинирани едва 13 на сто от общия брой на лицата в изолация. Останалите са пристигнали от рискови зони.

В периода от 12 до 18 април бяха ваксинирани 704 души. С тях броят на ваксинираните от началото на кампанията досега възлиза на 11 469 души, като 2 034 от тях са получили и втора доза. През тази седмица общопрактикуващите лекари ще получат информационна РНК-ваксина за имунизация на пациентите от техните листи. Продължава поставянето на ваксина на педагогически и медицински персонал, както и на пациенти над 65-годишна възраст от личните лекари. 

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!