BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Има съществен спад на болните ученици и учители в област Сливен

13 ученици и 15 учители са сред новозаболелите през последното денонощие в област Сливен. Спадът е съществен в сравнение с предходни дни. Според здравните инспектори, той е резултат от преминаването към онлайн обучение на учениците от 5 до 12 клас  през изминалата седмица, както и на липсата на активни контакти между децата и учителите по време на ваканцията, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Общо диагностицираните лица на 31 януари са 214. Сред тях, освен заболелите ученици и учители, са двама лекари и четири медицински сестри. Заболеваемостта в областта е 1756,77 души на 100 000 лица от населението и с минимална разлика е колкото средната за страната.

Починаха трима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 75, 77 и 84 години. Двама от тях не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

227 дози са приложени през последното денонощие. Общия брой на поставените дози ваксини е 87 206. Лицата със завършен имунизационен статус са 43 112.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!