BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ ПРЕД ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ В ГОРСКИЯ СЕКТОР: „ЗА МЕН Е ВАЖНО ПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ НА ДЪРВЕСИНА ДА БЪДАТ ПОДСИГУРЕНИ СЪС СУРОВИНИ”

На 30.09.2021 г. по заповед на Министъра на земеделието, харните и горите, в заседателната зала на централно управление на Югоизточното държавно предприятие се проведе консултация с представители на браншови организации в горския сектор и представители на други организации на ползватели на дървесина. Тема на събитието бе обсъждане на политиките и практиките при възлагане изпълнението на дейности и ползване на дървесина в горските територии – държавна собственост в териториалния обхват на предприятието за 2022 година.

На срещата присъстваха представители на сдружения, фирми извършващи ползвания в горите, както и на големите дървопреработвателни предприятия в региона. При строго спазване на всички противоепидемични мерки, дискусията бе открита от инж. Димчо Радев, директор на ЮИДП Сливен. Той представи пред присъстващите ориентировъчните годишни количества дървесина за 2022 г., които се планират за ползване. В обръщението си към присъстващите, инж. Радев заяви, че за ръководството на ЮИДП Сливен е от първостепенно значение преработвателите на дървесина да бъдат подсигурени със суровини. В тази връзка, той заяви, че бъдещата политика на предприятието ще бъде за дългосрочни договори с всички, които преработват дървесина. Той добави също, че бъдещето е в технологиите, както в земеделието. Според него, именно благодарение на тях се дължи успешното развитие на земеделския сектор в България.

В края на срещата, представителите на браншовите организации от своя страна споделиха опасения и проблеми, пред които са изправени, и обсъдиха начините за справяне с тях с помощ на държавата.Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!