BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как спецслужбите в България работят за кампанията на Румен Радев

Сивият кардинал на Пловдив Георги Гергов и Румен Радев.

ДАНС и ДАТО  събират нерегламентирано информация за противниците на президента

Специалните служби в България, по-конкретно ДАНС и ДАТО работят директно за преизбирането на Румен Радев за президент. Затова алармираха пред Breaking.bg офицери от въпросните служби.

Скандалната намеса, нещо напълно недопустимо в демократичния свят, става възможна благодарение на чистките и „изчегъртванията“ в спецслужбите през април и май 2021 година проведени от временния силов вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, който смени всички директори на служби. Чистката завърши с ДАТО, където Дамаджаната сложи зетят на приятеля му о.з. ген. Стоимен Стоименов-Бисер Борисов.

След това започна „изчегъртването“ и в по-ниските нива на службите. На 1 юни 2021 година директорът на ДАНС-Пловдив Тодор Ангелов е пенсиониран, на негово място е назначен Николай Петров. Петров вече е бил на този пост по време на управлението на Пламен Орешарски през 2013 година, сменен само след месец от Димитър Влахов, за да стане пак началник през 2014 година. Той е такъв до април 2018 г., когато е сменен от Ангелов и пратен за шеф на ДАНС-Плевен.

Николай Петров е лично протеже на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, партиен враг на Корнелия Нинова и доверено лице от най-близкия кръг на президента Румен Радев.

Според публикации в различни медии Радев членува в масонската ложа „Слънце“ на Гергов. Членове там са и скандалните съветници на президента Пламен Узунов, разследван от прокуратурата и получател на подаръчни комплекти в ресторанти и Николай Копринков. Последният бе обвинен от лидера на „Екогласност“ Емил Георгиев, че лично и с държавен ресурс организира партията на Кирил Петков и Асен Василев. Тройката Радев-Копринков-Узунов са главните кадровици в държавата в момента и назначенията в МВР, спецслужби, митници, НАП, Фонд „Земеделие“ и министерствата са тяхно дело.

Не случайно Петров е назначен за шеф на ДАНС-Пловдив. Зад гърба му са Узунов и Георги Гергов, който участва пряко в кампанията за преизбиране на Румен Радев.

Затова и агентите на родното ФБР в града под тепетата в момента се занимават само с предизборната кампания на президента Радев, работят срещу неговите опоненти като събират нерегламентирана информация по служебен път. Да припомним, че докато беше шеф на ДАНС-Пловдив предишния път Петров лично ръководеше разследване срещу бившия кмет от ГЕРБ на Пловдив Иван Тотев за нарушения при провеждането на обществена поръчка за изграждане на зоопарка и за нанесени щети на общината в размер на 1 млн.лв.

Нерегламентирано събраната информация от ДАНС-Пловдив главно срещу ГЕРБ , по нареждане на Петров се предава не директно на Гергов, а на Стоян Камовски, бивш служител на ДАНС, пенсиониран миналата година, твърдят източниците на Breaking.bg. Камовски е в предизборния щаб на Румен Радев за Пловдив и Пловдивска област. Той също е доверено лице на Георги Гергов и личен приятел на Николай Петров.

Агентите на Петров събират за политическите противници на президента Радев всичко-клюки, компромати, информация за техни привърженици, фирми дарители, семейни и роднински връзки чрез масивите на службата. Наблюдават се предизборните срещи, следят и контролират привърженици на ГЕРБ.

Всичко това се донася на хората на Радев. В заверата е включена и Държавната агенция „Технически операции“-ДАТО-Пловдив. Там също е сложен доверен човек на Гергов, съответно на Радев.

Благодарение на новия шеф Б. Петров и ДАТО-Пловдив събира със способите на службата-подслушване и проследяване нерегламентирана информация за политически противници на Румен Радев. Събраната от ДАНС и ДАТО неофициална информация се предава и на Бойко Рашков-Дамаджаната. Съответно неговото МВР атакува привърженици на ГЕРБ, нахлуват в домовете им, заплашва ги, питат ги за кого ще гласуват и им съставят полицейски протоколи по Закона за МВР под предлог „борба с купуването на гласове“.

Интересно е, че в приближения на Радев и служебното му правителство сайт Фрогнюз шефът на ДАНС-Пловдив Николай Петров е посочен като „човек на Библиотерския институт и модела КОЙ“.

Според източници на Breaking.bg моделът „Пловдив“ се прилага в цялата страна срещу ГЕРБ.

Това няма как да се случва в 21 век, в държава член на Европейския съюз. Цялата машина на специалните служби и МВР да бъде хвърлена в подкрепа на Румен Радев. И реално те да бъдат ударния юмрук на президента срещу политическите му опоненти. Но затова никой и дума няма да обели.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!