BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Стефан Радев поиска съдействие от сливенските депутати за подмяната на стария водопровод в кв. „Речица“

среща кмет - депутати

Кметът на Сливен Стефан Радев предлага да се подмени стария водопровод в квартал „Речица“, докато се работи по изграждането на канализационната мрежа. Той изложи мотивите си на среща по негова инициатива пред народните представители от сливенски избирателен район, областния управител, председателя на Общинския съвет и представители на ВиК.

„Проектът, който изпълнява в момента ВиК в „Речица“, включва изграждане на 28 км канализация и 4-5 километра подмяна на стар водопровод. Строителите докладват за непрекъснати проблеми и аварии, водопроводът е стар и целият е за смяна. Вместо да напредват, голяма част от работата им е свързана с ремонти, за да не останат жителите на квартала без вода. Най-добрият вариант е в целия квартал, заедно с канализационната мрежа да се подмени и водопровода, което ще реши проблем за следващите 50 години“, каза кметът.

„Положението е драматично. Има участъци, в които не можем да запазим водопровода. Ако проблемът не се реши, кварталът ще остане без водоподаване. В момента се работи само на участъците, в които съвпада изграждането на канализация и подмяна на водопровод, докато се намери решение“, каза управителят на ВиК Севдалин Рашев.

Той информира, че има изготвен технически проект за подмяна на водопровода, за което са нужни около 6 милиона лева.

Кметът поиска съдействие от депутатите за осигуряване на финансиране, тъй като проблемът не търпи отлагане. Вариантите според него са два – заем от ВиК холдинга или целево финансиране от бюджета на Министерството на регионалното развитие /МРРБ/.

Всички народни представители изразиха готовността си да съдействат, като поставят въпроса на обсъждане в парламентарните си групи и евентуално сумата да бъде отпусната при актуализацията на бюджета.

„Приветствам подхода ви за тази среща. Темата с водоснабдяването е от първостепенно значение за хората. Ще положим максимални усилия да съдействаме“, каза Владимир Русев от ИТН.

Димитър Сяров от ДБ подчерта, че всеки от депутатите може да проведе разговори с колегите си и да поеме ангажимент към хората. „Ще положа усилия да извървим пътя за решаването на този проблем“, каза той.

„Ще направя всичко възможно политическата сила, която представлявам, да се ангажира с проблема“, каза Атанас Зафиров от БСП.

„Важно е всички да работим заедно и да покажем, че в тази ситуация могат да се намерят начини за обединение“, каза Десислава Танева – депутат от ГЕРБ.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!