BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Стефан Радев призова жителите на общината да се възползват от ваксинацията срещу Ковид-19

Стефан Радев

В Деня на възрастните хора – 1 октомври, кметът Стефан Радев призова жителите на общината да се възползват от възможността за ваксинация срещу Ковид-19. Данните сочат, че ваксинираните в област Сливен са под 15 процента, за разлика от други области, където се надвишават 20 на сто.

„Това е най-голямата отговорност, която в момента можем да проявим като общество към тази група наши съграждани – нашите родители. Нека се доверим на науката, а не на слухове, злонамерени и наивни твърдения, които се разпространяват в социалните мрежи. Държавата е осигурила всички условия за ваксиниране, за да се ограничи разпространението на заболяването и всички трябва да се възползваме от тази възможност“, каза кметът.  

Той подчерта, че като държава изоставаме с ваксинационния процес, за разлика от други европейски страни, с което сами вървим срещу свободата си. Кметът опроверга слухове, че в работата по преброяването се събират ЕГН-та заради принудителна ваксинация. „Нищо вярно няма в тези слухове. Така или иначе системата на ЕСГРАОН разполага с всички данни на хората. Напротив, кампанията по преброяване също е много важна и не трябва да позволяваме на злонамерени нагласи да пречат на този процес“, каза Стефан Радев. 

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!