BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Коледен концерт в Сливен на солистите от „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар Георги Калайджиев

Koncert

Празник от класически произведения на Моцарт, Бизе, Пиацола и други, сътвориха в неделя младите солисти от проекта „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар от Сливен Георги Калайджиев. Бившият концерт-майстор е създател на проекта, чрез който успешно се обучават млади музиканти от ромската общност на града. Те изучават солфеж и получават безплатни уроци по различни класически музикални инструменти – цигулка, виола, флейта, пиано и др.

Сред присъстващите на Коледния концерт в зала „Сливен“ беше кметът Стефан Радев, който поздрави бившия концерт-майстор и солистите, за упоритостта и енергията, които влагат проектът да се развива и да помага за израстването на децата, давайки им нов шанс за реализация. Възпитаничка на Георги Калайджиев вече е студент в Музикалната академия, а други деца продължават образованието си в музикалните училища в Стара Загора и Бургас.

„Където и да се намирате по света, Вие винаги се връщате и предавате опита си на младите, които искат да се занимават с музика. Доброто има смисъл, когато се мултиплицира“, заяви кметът Стефан Радев от сцената на зала „Сливен“. Той пожела на всички много здраве, светли празници и енергия, с която да устояват на предизвикателствата на времето.

От своя страна Георги Калайджиев благодари за подкрепата от страна на Община Сливен и обяви, че на младите музиканти от проекта им предстоят концерти не само в България, но и в чужбина.

Концертът се проведе при спазване на задължителните противоепидемични мерки в страната.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!