BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мария Белова: Заради неверни твърдения като това, че са избити 5 000 прасета в Сливенско, Нинова получи прякора Госпожа Лъжа!

„Днес /б.р.- вчера/ Корнелия Нинова бе в Сливен, за да подкрепи кандидата за кмет Кольо Милев, който докара Общината до финансов колапс. Понеже госпожа Нинова не знае, ще припомним – на финала на управлението на Милев и БСП в сметките на Община Сливен имаше едва стотина хиляди. Днес са около десет милиона“, написа във Фейсбук сливенската депутатка от ГЕРБ Мария Белова. И още:

„А това да критикува Бойко Борисов е като Кольо Милев да дава съвети на Стефан Радев. Иначе Нинова е изразила задоволство, че кандидатите й във всяка община имали визия. Вече две седмици сме в кампания и не сме видяли конкретика и безспорни идеи за Сливен от Кольо Милев

Стефан Радев и силният екип на ГЕРБ са единствените, които имат точна, ясна и конкретна управленска програма. Можете да я намерите по време на срещите с жителите на Сливен, както и на предизборната шатра на ул. “Цар Освободител” 17.

Що се отнася до това дали държавата влага всички възможни средства за възстановяването на сектор “Животновъдство” – могат да го потвърдят дори кметовете на БСП в региона.

Заради неверни твърдения като това, че са избити 5 000 прасета в района г-жа Нинова получи прякор, с който едва ли се гордее /Госпожа Лъжа/.

И понеже в ГЕРБ работим с факти, а не със спекулации – ето малко данни, за да спасим Корнелия Нинова от крайната й неинформираност: За справяне с болестта българското правителство отпусна 28 млн. лв. от националния бюджет за изплащане на обезщетения в размер на 300 лв. на домакинство, като спешна мярка за ограничаване и ликвидиране на заболяването. Важно е да се подчертае, че собствениците на животните усвоиха месото, а средствата се използваха от тях за почистване и дезинфекция.

Сектор „Животновъдство“ получава рекордна подкрепа от държавата през последната една година. През пролетта ДФ „Земеделие“ изплати над 23 млн. лв. на животновъдите по държавна помощ de minimis. Планирано е до края на тази седмица да започнат плащанията по Националната преходна помощ за говеда, овце-майки и кози-майки, които не са под селекционен контрол. През ноември ще бъдат изплатени средствата по de minimis. На 1 декември ще започне изплащането по всички схеми по обвързаната подкрепа за животни на 100%. Подкрепата за сектора дава и очакваните резултати.

През последните 4 години българското животновъдство бележи ръст в резултат на специализацията на производството, като едновременно с това се наблюдава и увеличение на средния брой животни отглеждани в стопанство. През 2018 г. броят месодайни крави е нараснал повече от два пъти спрямо 2014 г. За същия период броят на месодайните овце е нараснал с 39 %. Броят на биволите също е нараснал с 39 %, а броят на свинете – с 15%.

Не е вярна и цитираната информация за унищожаването на сектор „Овцевъдство“, като резултат от появата на заболяването чума по дребни преживни животни през 2018 г. За сведение, благодарение на спешните мерки, които съответстват на законодателството на ЕС, заболяването бе овладяно и ограничено само на територията на няколко общини от две области. Стопаните бяха обезщетени своевременно, като допълнително бе предоставена и държавна помощ от типа de minimis“, завършва сливенската депутатка Мария Белова, която е и председател на парламентарната комисия по земеделие и храни.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!