BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НЕ ЧУХМЕ НИТО ЕДИН КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, КОЙТО Е БИЛ В ПРЕДИШНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ, ДА КАЗВА КАКВО ТОЙ ЛИЧНО Е НАПРАВИЛ ЗА ХОРАТА И ГРАДА

Един разговор с Нели Минчева кандидат за общински съветник от коалиция Продължаваме промяната – Демократична България

Г-жо Минчева, за мнозина бе изненада информацията, че сте се съгласили отново да участвате в политическия живот на Сливен. Каква е причината за това?

Ние, хората, по принцип сме нетърпеливи, искаме веднага да се променят нещата. Но често забравяме, че промяната и развитието зависят от всеки един от нас.

Така например, всички искаме да живеем в общество без корупция. Но същевременно, продължаваме да търсим „връзки“, когато искаме да си набавим някакъв документ, да си „уредим“ работа. Търсим „връзки“ дори когато отиваме на медицински преглед, за да не чакаме. А това също е вид корупция.

Затова съм уверена, че трябва всеки да помогне с каквото може, най-малкото да се опита да промени себе си.

Аз, на основата на своя житейски и професионален опит, мога да помогна в работата на Общинския съвет на Сливен.

А защо сте кандидат за общински съветник точно от листата на ПП-ДБ? Информацията е, че не сте член на никоя партия.

Защото искрено вярвам в честните намерения за промяна на хората от коалицията. Както казах, хората сме нетърпеливи и често губим вяра. Но Промяната е процес, за който трябва време и подкрепа.

Освен това, политическият им профил напълно отговарят на моите разбирания. Аз съм „десен“ човек, но същевременно съм за по-широка социална подкрепа за всички, които се нуждаят. А точно това виждаме в краткото време на управление на тази коалиция.

Много хора от Сливен ви познават като директор на банкови офиси, като Заместник-председател на Общинския съвет от минал мандат и особено с дейността си през последните години в сферата на благотворителността в подкрепа на нуждаещи се. Но все пак, кажете нещо за себе си.

Аз съм родена в Сливен, завърших тук Френската гимназия. Магистър по икономика съм, с последвали специализации по икономически мениджмънт и също така политически мениджмънт. Над 20 години съм била директор на различни банкови офиси в града.

Последните години, като член на УС на фондация, активно работя в сферата на благотворителността, запазване на историческото и културното наследство на града, опазване на околната среда. И честно казано, никога не съм получавала такова удовлетворение /в сферата на парите/, както сега, когато помагам на хора.

Омъжена съм. Съпругът ми Валерий Минчев е треньор по волейбол и преподавател в Езиковата гимназия. Имам дъщеря и внучка на 3 години

Какво най-много ви впечатли при срещата си с хората?

Най-много ме впечатли това, че хората не искат да слушат повече обещания. Всички казват: „Обещават по време на предизборна кампания, а после 4 години нищо“.

Крайно време е всеки да поеме лична отговорност за делата си. Не чухме никой кандидат за общински съветник, който е бил в предишния Общински съвет, да казва какво той лично е направил за хората и града.

Както се казва: „Не слушай какво говори, а виж какво върши“.

Вие лично какво най-много не ви харесва в досегашното управление?

Аз не харесвам това, че много се отдалечиха от хората, не се интересуват от тяхното мнение. Дългото време във властта ги накара да потънат в чувства за „непогрешимост“ и „незаменимост“.

И да не съм голословна, ще дам пример: През месец май, една от обществените организации, в която работя, входира 3 предложения до Кмета на Общината, в областта на опазване на околната среда и енергийната ефективност. През месец август, след разговори, ни отговориха на едно от тях. За останалите две предложения вече 5 месеца очакваме някаква реакция. Аз не твърдя, че трябва да се съгласят с нашите предложения, но считам, че са длъжни да ни отговорят.

И още един пример: В края на миналата година организирахме благотворителен концерт в помощ на деца от Сливенска община, със сериозни здравословни проблеми и без родители. Всички участваха без заплащане – народната певица, наречена „Славея на Добруджа“, танцовият състав, организатори, разпространители на поканите /дори ямболска фирма се включи безвъзмездно/. Входирахме искане до Кмета да ни предоставят зала „Сливен“ без заплащане за 2 часа. Не получихме никакъв отговор и платихме наема на залата. И без съдействието на Общината, благотворителният концерт събра над 350 индивидуални дарения, с които ежемесечно подкрепяме тези деца.


Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!