BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОБЩИНА СЛИВЕН Е В ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2021-2022 Г.

Отчитайки обстановката и разпоредените противоепидемични мерки към момента, Щабът за изпълнение плана за защита при бедствия днес проведе заседание за готовността за зимен сезон 2021-2022 г.

По време на срещата кметът Стефан Радев, който е и председател на Щаба посочи, че приоритет на Община Сливен, освен справянето с коронакризата в момента, е и нормалното функциониране на обществения живот и навременни реакции в променящата се метеорологична обстановка. Това по думите му е необходима превенция за пътни инциденти, застрашаващи живота на хората и целостта на пътната инфраструктура.

„Общата ни отговорност е да запазим нормалния обществен живот в нашата община, да проверим степента на готовност с управленския капацитет, планирането на адекватно приложими мероприятия и подходящата техника за поддържане на нормална проходимост на улици и общински пътища“, подчерта кметът Радев.

В заседанието участваха представители на РС ПБЗН, Районно управление Полиция при ОД на МВР, ВиК-Сливен, Електроразпределение-ЮГ,  Областно пътно управление Сливен, РЗИ Сливен, Държавни горски стопанства Стара река и Сливен, „Общинска охрана и СОТ“ и ОП ,,Градска мобилност“. Всеки един от присъстващите представи с кратък доклад проведените подготвителни дейности и готовността на ведомството за действие и взаимодействие през предстоящия зимен период. Сред посочените дейности бяха обсъдени навременното ликвидиране на възникнали аварии по електрическата и водопреносната мрежа, навременното подсигуряване на критичните участъци от пътищата, за да не попаднат хора в капан на непроходимост, проверка наличие на опасни дървета на границата на пътищата, опасни за блокиране на движение, както и навременно евакуиране на закъсали хора. Отчете се персоналната отговорност на кметовете и кметски наместници по населени места с акцент и върху осигуряването на населените и минимума резерв в домакинствата от хранителни стоки и стоки от първа необходимост за справяне при възникване на сложна ситуация.

От своя страна секретарят на Щаба инж. Снежана Кънева посочи, че  Община Сливен поддържа непрекъсната връзка и обменя информация с дежурните екипи и щабовете, както и с кметовете на населените места. Тя обърна внимание и на това, че е създадена организация за постоянно дежурство на автомобили и длъжностни лица, които ще осъществяват контрол и координация с фирмите по поддържане на улиците, спирките, тротоарите и местата за обществено ползване. Приоритет при снегопочистването са мостови съоръжения, подходи към здравни, учебни и социални заведения и други обществено значими сгради, основни булеварди и улици за движение на обществения транспорт.

Във връзка с доклада на началника на РС ПБЗН, Община Сливен поема ангажимент да бъдат закупени акумулаторни батерии за специализираните автомобили, с помощта на които при сложна зимна обстановка ще се осигури евакуация на хора и доставката на продукти.


Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!