BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Опасна велоалея: Деца пострадаха, докато карат колело

Ремонт на ремонта на велоалеите за 1 млн. лева в Сливен. Започна къртене и премахване на току-що поставената настилка, а в социалните мрежи жители на града алармираха, че заради дупки и неравности има случаи на пострадали деца и велосипедисти.

Вчера беше изкъртена цялата настилка и вероятно ще бъде поставена нова. Обезопасителни знаци има навсякъде. Хората поискаха да бъде затворен този участък от велоалеята, защото е опасен.

Калоян Шопов е един от гражданите, подали сигнали.

„От известно време има произшествия и хора, които са пострадали – физически и имуществено, повечето от тях са деца. Достъпът до опасните участъци трябва да е ограничен,  разбираме, че не е пуснат в експлоатация този участък“, подчерта той пред bTV.

Преди дни Теодор, който е ученик, пада с колелото си на велоалеята. „Карах по велоалеята и за момент си отклоних вниманието, пропаднах в дупка“, разказа той. Общината трябва да вземе спешни мерки, за да се отстранят проблемите, смята баща му.

Стоян Марков – зам.-кмет на община Сливен, обясни, че велоалеите все пак са в строителство в момента. То спира в края на миналата година заради лошо изпълнение и е насрочена комисия от експерти.

„Велоалеите не са пуснати в експлоатация. Възложили сме на изпълнителя да преасфалтира всички велоалеи, да
направи корекции. Където има строителство са поставени знаци, които показват, че се извършва такова“, заяви зам.-кметът.

Велоалеята ще бъде пусната в ескплоатация възможно най-скоро, след като бъде ремонтирана, увериха от фирмата – изпълнител.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!