BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оставиха зад решетките убиеца от Мечкарево

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на сливенския окръжен съд по отношение на заловен на 25 април в София и обвинен в убийство по непредпазливост 42-годишен Христо Маринов пише „Монитор“.

Престъплението е станало  малко след полунощ на 21 април в сливенското село Мечкарево, жертвата е била добре позната на извършителя, двамата са присъствали предния ден на погребението на свой роднина. След поклонението Маринов и двама негови приятели се събрали на „софра“, за да „полеят“ кончината на родственика си, към трапезата се присъединил и 49-годишният Васил Василев, който живеел близо до дома на покойника. В хода на „поливката“ било употребено голямо количество алкохол, разговорите постепенно набрали „скорост“ и се стигнало до скандал, който прераснал в побой. Призори на 21 април Маринов и приятелите му се качили на лек автомобил и отпътували към квартирите си в София, а битият мечкаревец  буквално „допълзял“ до жилището си. Три дни по-късно мъжът потърсил лекарска помощ, при хоспитализирането му в сливенската МБАЛ станало ясно, че следствие множеството ритници е със спукан далак и няколко потрошени ребра. Въпреки опитите на лекарите да го спасят няколко часа по-късно той починал. Срещу Христо Маринов е повдигнато обвинение по  чл.124, ал.1, предл.1 от НК, предвиденото наказание е затвор от 3 до 12 години.

В Мечкарево почти не познават задържания, който преди доста време заминал да работи първо в чужбина, а след това се установил в София. Няма данни да е криминално проявен и засега отказва да дава показания.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!