BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отбелязваме Димитровден

Imenicy_Dimitrovden

Православната църква днес чества паметта на Свети Великомъченик Димитър Мироточиви Солунски. Според народните представи, Димитровден поставя началото на зимата.

Мъжете с името Димитър в община Сливен са 3333. 2475 от тях са с постоянен адрес в града. Общо 251 са дамите с името Димитрина в общината, като с постоянен адрес в Сливен са 187. Името Деметра носят общо 3 жени. 165 са господата с името Димо, 131 от тях живеят в Сливен. 12 са представителките на нежния пол, носещи името Дима. Димка се казват 170 жени, от тях 128 са с постоянен адрес в Сливен. 7 са дамите с името Димитричка.

Мъжете с името Димчо са 72. 53 от тях са с постоянен адрес в града. В цялата община, дамите с името Димана са 51, като в града живеят 45. Мъжете с името Драган са 33. От тях 25 са от Сливен, а останалите от населените места на общината. Името Митко носят 685 мъже, 440 от тях са с постоянен адрес в града. 332 жени в общината носят името Митка, от тях 168 са от Сливен. 18 са представителките на нежния пол с името Митра, които живеят в града, а за цялата община са общо 23. Днес празнуват и дамите, чието име е Мита. Те са общо 34.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!