BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОТБОРИ ОТ 11 СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА СЕ ВКЛЮЧИХА В СЪСТЕЗАНИЕТО „ПИША И ЧЕТА ПРАВИЛНО“

Отборите на 11 училища от Сливен се включиха в състезанието „Пиша и чета правилно“, посветено на 10 май – Ден на Хаджи Димитър и 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. То се провежда за втора поредна година и има за цел участниците да покажат знания, умения и любов към родния ни език и да отдадат почит пред паметта на Хаджи Димитър – достойния син на Сливен и България.

Проявата се организира от Община Сливен, с партньорството и подкрепата на Регионално управление на образованието – Сливен, Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания при Общински съвет – Сливен и Институтът за български език при Българска академия на науките.

През целия ден на 10 май, в зала „Сливен“, деца от 1 до 7 клас участваха в следните категории, съобразно възрастта си – четене, краснопис, рецитиране на стихотворение, посветено на Хаджи Димитър, диктовка, решаване на кръстословица и есе.

Всички участници получиха сертификат за участие и книга.

След изключително оспорвана надпревара отборните награди бяха разпределени по следния начин:

Първа възрастова група – 1 – 4 клас

Първа награда – Начално училище „Васил Левски“

Втора награда – Основно училище „Елисавета Багряна“

Трета награда – Средно училище „Пейо К. Яворов“

 

Втора възрастова група – 5 – 7 клас

Първа награда – Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“

Втора награда – Средно училище „Константин Константинов“

Трета награда – Основно училище „Д-р Иван Селимински“

Наградените отбори ще получат своите награди по време на церемонията за награждаване на даровити деца на 24.05.2022 г. от 12.00 ч. на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър“.
Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!